BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

*GLUTENOUT Spód do pizzy bezglutenowy średnica 31 cm (230g)

Dodaj recenzję
Kod: 5904610312698
Producent: GLUTENOUT
Wykonany z najlepszych, starannie wyselekcjonowanych, bezglutenowych składników, spód do pizzy zapewnia doskonałą bazę dla kulinarnych eksperymentów. Spód ma idealną teksturę, która po upieczeniu staje się chrupiąca na zewnątrz i miękka w środku — zupełnie jak w przypadku spodów pszennych, tworząc doskonałe tło dla ulubionych dodatków. >>> Gotowy spód do pizzy jest idealny dla tych, którzy chcą eksperymentować. Bez względu na to, czy preferujesz klasyczne składniki, czy nowoczesne połączenia, ten spód jest gotowy na każdą kulinarną przygodę. >>> Ciasto bezglutenowe, wolne od gum ksantanowych i gum guar, zachowuje swoją wyjątkową teksturę i smak zbliżony do tradycyjnego ciasta pszenicznego.
Masa netto: 230g
Producent: GLUTENOUT
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj producenta: Polska
Składniki: mieszanka mąk bezglutenowych (skrobia ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, mąki z grochu, błonnik roślinny (ziemniaki, ryż, babka płesznik, siemię lniane, cytryna), cukier (sacharoza), mąka z prosa, naturalne aromaty, hypromeloza, siemię lniane, proszek do pieczenia: naturalny glukonolakton, węglan sodu.), woda, oliwa z oliwek, drożdże, sól
 
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 824/206 
Węglowodany (g): 42,7
 - w tym cukry (g): 3,0
Tłuszcz (g): 1,5
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
Błonnik (g): 2,6
Białko(g): 1,8

Sól (g): 0,2
 

Alergeny: drożdże
Warunki przechowywania:
przechowywać w temperaturze 2-7 °C 

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: NIE
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: NIE