ROLESKI Musztarda sarepska (210g) - BIO
Musztarda sarepska BIO
Masa netto: 210g
Producent: ROLESKI
Pochodzenie: Polska
Skład: woda, gorczyca*, ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, sól
*składniki pochodzenia ekologicznego
Informacje o alergenach: zawiera gorczycę.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 592/141
Białko (g): 4,6
Węglowodany (g): 16
Tłuszcz (g): 5,9
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
Przepis
Składniki:
- 5 sztuk surowej białej kiełbasy
- 500 g kapusty kiszonej
- 1 cebula
- 200 ml bulionu (opcjonalnie jasnego piwa)
- 100 g suszonych grzybów lub 250 g pieczarek
- sól, pieprz, czosnek, liście laurowe, ziele angielskie
Marynata:
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
Cebulę i pieczarki kroimy w półplasterki (jeśli używamy grzybów suszonych, najpierw należy je namoczyć w wodzie), następnie smażymy na odrobinie oleju kokosowego do momentu, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem i dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z nadmiaru soku kapustę kiszoną. Całość smażymy ok. 5 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, całość zalewamy bulionem (125 ml) i dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Po tym czasie kapustę z grzybami przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy kiełbasę posmarowaną wcześniej przygotowaną marynatą. Danie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach pieczenia polewamy kiełbasę odrobiną piwa lub bulionu.
Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food