(18+) Wino czerwone wytrawne Cantaride Chianti 0,75l - BIO
Wino czerwone wytrawne Cantaride Chianti [13% vol.] ekologiczne [18+]
Objętość netto: 750ml
Pochodzenie składników: rolnictwo Włochy
Certyfikacja: IT-BIO-004, PL-EKO-07
Importer: VivoLoVin Sp. z o.o., ul. Ogrodowa 28/30, 00-896 Warszawa
Informacje dodatkowe:
Ekologicze wino gronowe czerwone wytrawne.
Canra Ride Chianti - pełne i pikantne wino z lekką i ponętną kwasowością, która utrzyma wino w niezłej formie przez lata. Sangiovese to perła włoskich szczepów. Dobre do czerwonych mięs, dziczyzny i ostrzejszych smaków.
Zawiera siarczyny.
Podawanie: 16-18 stopni C
Szczepy: Sangiovese, Canaiolo, Merlot, Colorino
UWAGA:
Informujemy, iż produkt ten zawiera alkohol i może być zamawiany wyłącznie przez osoby pełnoletnie i pod warunkiem odbioru dostarczonego alkoholu przez osobę pełnoletnią. Osobom nietrzeżwym produkty te nie będą wydawane.
Produkt jest dostępny tylko przy dostawie kurierem organic24.pl na terenie Warszawy.
Zamówiony alkohol mają prawo odebrać tylko osoby pełnoletnie i nie będące w stanie wskazującym na spożycie alkoholu. Kurierzy Organic24.pl mają prawo poprosić osobę odbierającą zamówienie zawierające alkohol o okazanie dowodu potwierdzającego jej pełnoletniość. W przypadku niemożności odbioru zamówienia przez osobę pełnoletnią lub odmowy okazania dowodu, kurier Organic24.pl zobowiązany jest do niewydawania alkoholu.
Certyfikat BIO: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Przepis
SKŁADNIKI: Czas przygotowania 40 min ; 2 porcje
- stek cielęcy ekologiczny 1 opakowanie (2 steki)
- 3 marchewki ekologiczne
- 1 duży por ekologiczny
- ziemniaki ekologiczne ok. 0,25 kg
- 2 czerwone cebule ekologiczne
- tymianek 4 gałązki świeżego lub szczypta suszonego
- szałwia - 2 listki
- czosnek - 1 główka
- miód spadziowy - 40 g
- białe wino - 0,2 l
- czerwone wino - 0,5 l
- sól morska do smaku
- pieprz biały do smaku
Sposób przygotowania: Stek cielęcy zamarynować w ziołach, czosnku, pieprzu oraz soli i białym winie 0,2 l, pozostawić na 24 godz. do pełnego zamarynowania. Obsmażyć i wstawić do pieca, zalać sokiem z marynowania, piec przez 2 godz. w 110oC. Po wyjęciu mięsa z pieca odlać sok z pieczenia, dodać do niego czerwone wino i gotować do uzyskania konsystencji sosu. Warzywa i ziemniaki ugotować, następnie obsmażyć z cebulką i karmelizować w miodzie spadziowym. Stek pokroić, warzywa poukładać na płaskim talerzu, polać sosem i udekorować gałązkami tymianku.