Arbuz ekologiczny 1szt. (waga około 2kg) - BIO (I)
Inna nazwa arbuza to kawon; stanowi on cenne źródło kwasu foliowego i witaminy C, zawiera substancje neutralizujące nadmiar kwasów – co ważne zwłaszcza przy diecie wysokobiałkowej; dobrze gasi pragnienie, działa moczopędnie; miąższ ma zastosowanie w żywieniu chorych na podagrę, z niedokrwistością, z niewydolnością układu krążenia; zalecany również w schorzeniach wątroby i nerek.
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Hiszpania/Portugalia
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
SKŁADNIKI
- 4 dojrzale pomidory
- ¼ cebuli
- 1 czerwona papryka
- 400 g miąższu z arbuza
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
DODATKI
- tofu (około 180 g – 200 g) pokrojona w kostkę i podsmażone na oleju z dodatkiem ząbka czosnku
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego i blendujemy, aż powstanie puszysty krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy schłodzone w lodówce z podsmażonym tofu.