NOWAKOWSKI TRADYCJA Chleb multiziarnisty 400g - BIO
Chleb multiziarnisty BIO
Chleb Multiziarnisty o bardzo bogatym i złożonym składzie jest stworzony w oparciu o skomplikowane wielofazowe fermentacje i różne rodzaje żytnich zakwasów. Osobno fermentujemy wszystkie gradacje użytych mąk żytnich razem z łamanym ziarnem żyta, mąką z pełnego przemiału i mąką pytlową. Ciasto uzupełniają całe ziarna zaprażonych nieprzetworzonych zbóż starych odmian takich jak samopsza, płaskurka, kamut, orkisz, jęczmień i owies. W chlebie znajdziemy też pestki dyni, ziarno słonecznika, nasiona siemienia lnianego i sezamu. Nie zawiera cukru ani drożdży. Chleb bardzo wysoko błonnikowy i niskim IG, zalecany dla diabetyków.
Masa netto: 400g
Producent: NOWAKOWSKI TRADYCJA
Pochodzenie: Polska
Skład: woda, mąka żytnia razowa typ 2000*, mąka żytnia typ 1150*, płatki orkiszowe*, mąka orkiszowa typ 630*, żyto łamane*, mąka pszenna typ 1050*, otręby orkiszowe*, żyto ziarno*, owies nagoziarnisty*, ziarno pszenicy samopszy*, ziarno pszenicy płaskurki*, ziarno pszenicy*, ziarno pszenicy orkiszu*, ziarno pszenicy kamutu*, sól morska
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 919/218
Białko (g): 7,2
Węglowodany (g): 47,8
W tym cukry (g): 2,3
Tłuszcz (g): 1,6
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,3
Sól (g): 1
PRODUKT BIO: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |