BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

BEZGLUTEN Bułka tarta bezgl. niskobiałkowa PKU (350g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5906720576816
    Producent: BEZGLUTEN
  • Bułka tarta bezgl. niskobiałkowa PKU 

    Bezglutenowa bułka tarta to produkt idealny dla każdego, kto z różnych względów ogranicza gluten w swojej kuchni, a jednocześnie nie chce rezygnować z tradycyjnych smaków. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie standardowa pszenna bułka tarta, a jej neutralny smak sprawia, że nadaje się do przygotowania wielu potraw, przekąsek i deserów.

    Bułka tarta bezglutenowa doskonale sklei i zagęści kotlety mielone, burgery warzywne czy pulpety. W jej składzie znajdziemy skrobie kukurydzianą, ziemniaczaną i pszenną bezglutenową, które wchłaniają nadmiar wilgoci z potraw i poprawiają w ten sposób ich strukturę. Dzięki temu kotlety zachowają swoją lepkość, a zasmażka z bułki tartej uzyska pożądaną konsystencję, idealną do polania pieczonych czy gotowanych warzyw. Nawet zwykła podsmażona bułka tarta z masłem potrafi zmienić prostą potrawę w sentymentalne domowe danie.

    Bułka tarta bez glutenu to produkt uniwersalny. Chrupiąca panierka z bułki tartej jest obowiązkowym wykończeniem niedzielnego schabowego, a dodatek kalafiora z bułką tartą stanowić będzie świetny pomysł na obiad. Bezglutenowa bułka tarta przyda się także do kruchego ciasta z owocami - wystarczy posypać podpieczony kruchy spód łyżką bułki, by mieć pewność, że ciasto nie namoknie od soku wyciekającego z owoców. 

    Bułka tarta pozwoli osobom z nietolerancją glutenu cieszyć się smakiem ulubionych dań bez obaw o zdrowie i samopoczucie. Będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw, niezależnie od tego, czy jest to zwyczajna, domowa fasolka szparagowa z bułką tartą, czy też bardziej wyszukany przepis.

     

    Masa netto: 350 g

    Producent: BEZGLUTEN Sp. Z o.o.

    Kraj pochodzenia: Polska

    Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, olej roślinny (rzepakowy), mleko w proszku odtłuszczone, cukier, drożdże piekarskie, sól, substancje zagęszczające: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; glukoza, błonnik jabłkowy, emulgatory: lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1170 kJ/ 277 kcal
    Węglowodany (g): 57
    - w tym cukry (g): 3,6
    Tłuszcz (g): 4,0
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
    Błonnik (g): 2,6
    Białko (g): 1,9
    Sól (g): 1,32

     

    Alergeny: pszenica, mleko

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym, przewiewenym miejscu

     

    Produkt wegetariański: TAK

    Produkt wegański: NIE

    Nietestowany na zwierzętach: TAK

    Bez glutenu w składnikach: TAK

    Bez cukru: NIE

    Bez barwników: TAK

    Bez konserwantów: TAK

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: TAK

    Bez drożdży: NIE