BIO

BIO PLANET Bułka tarta ekologiczna (250g) - BIO

Kod: 5907814663238
Producent: BIO PLANET
Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.

Składniki: mąka pszenna 98% - bio, sól 1,5%, drożdże 0,5%
Produkt zawiera gluten, może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Masa netto: 250g

Pochodzenie: Polska

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna: 349 kcal (1481 kJ)
  • Białko: 11g
  • Węglowodany: 73g
  • Tłuszcz: 1g

 

Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo UE

Konfekcjonowano przez Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno, certyfikat nr PL-EKO-07 07904

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis z produktem: BIO PLANET Bułka tarta ekologiczna (250g) - BIO

Karp w orzechowej panierce
Karp w orzechowej panierce

Przepis pochodzi z książki Wiolety Wójcik "Kulinarna Wiola. Boże Narodzenie".

SKŁADNIKI

  • 1kg fileta z karpia
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • olej
  • masło
  • 2 białka jajek

PANIERKA

  • 4 pełne łyżki drobno pokrojonych orzechów włoskich
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • szczypta soli

Wykonanie

1. Wymieszaj wszystkie składniki panierki.

2. Umytą rybę pokrój w paski szerokości około 2 cm. Oprósz solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

3. Białka ubij.

4. Doprawioną rybę obtocz w ubitej pianie, a następnie w panierce.

5. Na patelni rozgrzej olej i masło. Smaż rybę na średnim ogniu, aż się zarumieni.

 

Rada Wioli

Tak przygotowany karp jest soczysty i chrupiący – głównie za sprawą orzechów. Rybę można usmażyć wcześniej, a przed podaniem wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Przed pieczeniem warto położyć na wierzch kilka wiórków masła.

Opinie o produktach i sklepie