Jabłka ekologiczne GALA MUST 1kg - BIO (PL)
Jabłka działają korzystnie na organizm dzięki obecności pektyn – „wymiatają” z jelit niestrawione resztki pokarmowe, neutralizują toksyny, obniżają poziom cholesterolu. Skórka: gładka, pokryta w całości ciemnym, karminowoczerwonym kolorem Miąższ: kremowy, jędrny, słodki, bardzo aromatyczny, słodko-kwaśny
Charakterystyka: słodkie (9/10), twarde (8/10).
Nowość! Jest to pierwsze jabłko z odmian zimowych z terminem zbioru w końcu sierpnia. Tak dobra, że wszyscy chcieliby ją zjeść. Mały, czy duży, młody czy starszy - nikt jej nie odmówi. Niebiański słodki smak, który zadowoli wszystkich.
Odmiana pochodząca z Nowej Zelandii. W Polsce pojawiła się w latach 60. ubiegłego wieku. Owoc średniej wielkości, kulisto-spłaszczony. Skórka gładka, przyjemna w dotyku w kolorze intensywno-bordowym z widocznymi paskami. Miąższ kremowy, drobnoziarnisty, chrupiący, soczysty, kruchy, słodki, bardzo smaczny.
Jak smakować Galę?
Może być zjedzona na mnóstwo sposobów: na surowo, prosto z drzewa, pokrojoną, można z niej wycisnąć świeży sok, ugotować kompot, upiec szarlotkę lub usmażyć placki z jabłkami.
Aby cieszyć się wyśmienitą jakością, polecamy zjeść w ciągu 7 dni i zakupić kolejne :)
Lokalne pochodzenie: Prowadzony z pasją i nowoczesnym profesjonalizmem Sad, położony 4 km od Warszawy, w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, gdzie zdrowe owoce niespiesznie dojrzewają w bliskości starych lasów sosnowych, a podziemne pokłady wody oligoceńskiej dostarczają im niezbędnych mikroelementów.
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |