WEGETARIAŃSKI BIO

ISLAVERDE Kakao ceremonialne ekologiczne (125 g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5906660021872
Producent: SEGURA
Kakao ceremonialne to surowe kakao nieodtłuszczone, poddawane wyłącznie delikatnej fermentacji. Dzięki temu udaje się uzyskać odpowiedni profil aromatyczny i lepszą biodostępność zawartych w nim składników aktywnych. Kakao ceremonialne – chociaż nazwa sugeruje na celebrowanie jego spożycia – to coś więcej niż tylko rytuał jego wypijania. Jego wyjątkowość zapewnia dobór odpowiednich odmian kakaowca, właściwa uprawa oraz przestrzeganie procedur dotyczących obróbki pozyskanych ziaren. Sztabka tego kakao jest najbardziej pierwotną, odżywczą formą czekolady i zarazem produktem dla koneserów. Dzięki unikalnemu procesowi kriogenicznego mielenia zachowane zostaje ponad 50 % tłuszczu kakaowego, a łuska - cenne źródło błonnika - zostaje zmielona. >>> Ziarna kakaowca pochodzą z certyfikowanych, ekologicznych plantacji BIO najbliższych naturze. >>> 100 % ziaren kakaowca (70% Criollo, 30% Trinitario & Forastero) 

Masa netto: 125g

Producent: ISLAVERDE

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj producenta: Polska

Kraj pochodzenia składników: Peru

Składniki: 100 % ekologicznych surowych, suszonych, łuskanych, kruszonych ziaren kakaowca (tzw. nibsów) odmian Criollo (70 %) oraz Trinitario + Forastero (30 %) zmielonych kriogenicznie

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2452/586
Węglowodany (g): 6,0
 - w tym cukry (g): 1,5
Tłuszcz (g): 52,0 
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 30,0

Błonnik (g): 23,0
Białko (g): 13,0
Sól (g): 0,2

Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo Peru 

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie