BIO PLANET Pistacje łuskane (150 g) - BIO
Masa netto: 150g
Producent: BIO PLANET
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj producenta: Hiszpania
Składniki: ekologiczne PISTACJE łuskane 100 %
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2522/610
Węglowodany (g): 12,0
- w tym cukry (g): 7,8
Tłuszcz (g): 52,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,6
Białko (g): 18,0
Sól (g): 1,0
Możliwe alergeny: może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam, soję
Certyfikat: PL-EKO-07, rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Przepis pochodzi z książki Diany Pietraszewskiej "Szybkie dania keto. Książka o diecie keto napisana przez dietetyka."
SKŁADNIKI:
• 4 jajka
• pęczek natki pietruszki
• 10 g sera parmezan
• 10 g pistacji
• 40 ml oliwy z oliwek
• ½ limonki
• przyprawy: sól, pieprz
• kiełki rzodkiewki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka z białek.
2. Przygotować pesto. Do blendera przełożyć umytą natkę pietruszki, dodać obrane pistacje i parmezan. Dorzucić ugotowane żółtka. Całość zalać oliwą i skropić sokiem z limonki. Blendować aż do uzyskania konsystencji pesto. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Gotowy farsz przełożyć do rękawa cukierniczego (albo zwykłego worka, który należy zawiązać, a na jego końcu zrobić dziurkę) i wypełnić białka jajek.
WARTOŚCI ODŻYWCZE KCAL: 821 / B: 37,4 G / T: 71,3 G / W: 6,7 G / BP: 1,5 G