BEZGLUTENOWE BIO

*KOWALEWSKI Kapusta kiszona żywa niepasteryzowana bezglutenowa (400 g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5900900003024
Kapusta kiszona, żywa, bezglutenowa, BIO. Powstała w wyniku naturalnej fermentacji ekologicznej, białej kapusty. Zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z naturalnego, ekologicznego środowiska. Naturalne źródło witaminy C i błonnika pokarmowego. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. >>> Polecana w diecie ketogenicznej >>> Produkt niepasteryzowany.

UWAGA: Otwierać ostrożnie. Wypukłe wieczko jest efektem naturalnej fermentacji.

Objętość netto: 540 ml
Producent: KOWALEWSKI
Dystrybutor: Bio Planet

Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: ekologiczna kapusta biała 99%, naturalna sól kamienna kłodawska.

Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna: 65 kJ/16 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,3 g
 - w tym cukry: <0,5 g
Białko: 1,1 g
Błonnik: 2,1 g
Sól: 1,0 g
Witamina C: 25 mg (31 % RWS**)
RWS** - [dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]

Warunki przechowywania: przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze od +2°C do +10°C. Dopuszcza się przechowywanie w temperaturze pokojowej do 72 godzin. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu i spożyć w ciągu 48 godzin.

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez gorczycy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK