BEZGLUTENOWE BIO

ZWERGENWIESE Pasta słonecznikowa z mango i curry bezglutenowa (180 g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4019736008880
Producent: ZWERGENWIESE
Delikatna, kremowa pasta na bazie nasion słonecznika, doprawionych egzotycznym mango, przecierem z jabłek i orientalnym curry. Pasta stanowi idealny dodatek do kanapek, ale może być też bazą do dipów, sosów lub jako element naleśnikowego farszu. >>> Produkt bezglutenowy >>> Produkt wegański

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml wody lub MLEKA. Wsyp powoli dwie łyżki kaszki czary mamy. Doprowadź do wrzenia cały czas mieszająć do uzyskania jednolitej konsystencji i gotuj 2-3 minuty.

Masa netto: 180g

Producent: ZWERGENWIESE

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj pochodzenia: Niemcy

Składniki: nasiona słonecznika* (24 %), woda, olej słonecznikowy*, przecier jabłkowy*, jabłko*, sok z cytryny z koncentratu*, syrop jabłkowy*, curry* (1,5 %) (zawiera m.in. GORCZYCĘ* i SELER*), sól 

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1325/321
Węglowodany (g): 5,6
 - w tym cukry (g): 4,3
Tłuszcz (g): 30,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 28,0
Błonnik (g): 2,0
Białko (g): 6,1
Sól (g): 1,5

Alergeny: gorczyca, seler

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwaciu przechowywać w temperaturze 6 - 8° C i spożyć w ciągu kilku dni

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie