ZWERGENWIESE Pasta słonecznikowa z mango i curry bezglutenowa (180 g) - BIO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Przygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml wody lub MLEKA. Wsyp powoli dwie łyżki kaszki czary mamy. Doprowadź do wrzenia cały czas mieszająć do uzyskania jednolitej konsystencji i gotuj 2-3 minuty.
Masa netto: 180g
Producent: ZWERGENWIESE
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Niemcy
Składniki: nasiona słonecznika* (24 %), woda, olej słonecznikowy*, przecier jabłkowy*, jabłko*, sok z cytryny z koncentratu*, syrop jabłkowy*, curry* (1,5 %) (zawiera m.in. GORCZYCĘ* i SELER*), sól
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1325/321
Węglowodany (g): 5,6
- w tym cukry (g): 4,3
Tłuszcz (g): 30,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 28,0
Błonnik (g): 2,0
Białko (g): 6,1
Sól (g): 1,5
Alergeny: gorczyca, seler
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwaciu przechowywać w temperaturze 6 - 8° C i spożyć w ciągu kilku dni
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |