BEZGLUTENOWE BIO

WEKOWNIA Pasta wątróbkowa (170g)

Dodaj recenzję
Kod: 5903957702001
Producent: WEKOWNIA

Pasta z watróbki to wspaniały pomysł na przystawkę w połączeniu ze świeżą foccacią lub bagietką z dodatkiem kiszonych  ogórków i cebilki.

Pasta wątróbkowa ma wyrazisty i lekko słodki smak, który uzyskano dodając do składników odrobinę porto. Pasta jest idealna do jedzenia z pieczywem, grzankami czy grissini. Sprawdzi się idealnie jaką przekąska na imprezie, ale także w podróży. 

>>> Z surowców od lokalnych dostawców
>>> Pasteryzowane
>>> Bez konserwantów
>>> Bez ulepszaczy
>>> Bez chemicznych barwników

Masa netto: 170g
Producent: WEKOWNIA
Dystrybutor: Flow Food
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: wątróbka drobiowa 64,7%, cebula, wino porto tawny 8,20%, tłuszcz wieprzowy 6,0%, olej rzepakowy, masło (z mleka), sól, pieprz. możliwa obecność siarczynów w związku z użyciem wysokogatunkowego wina
 
Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1328/318
Węglowodany (g): 3,61
 - w tym cukry (g): 0,54
Tłuszcz (g): 25,45
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 8,40
Białko (g): 18,56
Sól (g): 0,28

Alergeny: mleko i jego pochodne, siarczyny
Możliwe alergeny: seler
Warunki przechowywania: Produkt pasteryzowany, przed otwarciem można przechowywać temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temp. 2-10°C 

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK