BEZGLUTENOWE BIO

YAKSO Sos sojowy tamari mocny, bezglutenowy (125 g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5400313430320
Producent: YAKSO
Sos japoński tamari do gotowania ze sfermentowanej soi. Fermentacja odbywa się za pomocą kultur koji (Aspergillus oryzae) i trwa ponad 1,5 roku. >>> Produkt pasteryzowany

Masa netto: 125g

Producent: YAKSO 

Dystrybutor: Bio Planet 

Kraj pochodzenia: Holandia

Kraj pochodzenia składników: Indie

Składniki: woda, soja* (39 %), sól morska, Aspergillus oryzae

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 293/ 70
Węglowodany (g): 7,3
 - w tym cukry (g): 1,7
Tłuszcz (g): 0,1
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0
Błonnik (g): 0
Białko (g): 10,0
Sól (g): 13,0

Alergeny: soja

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie