WEGETARIAŃSKI BIO

*ZAKWASOWNIA Zakwas z buraków z selerem, imbirem i cytryną (0,7l) - BIO (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907739367440
    Producent: ZAKWASOWNIA
  • Zakwas z buraków z selerem, imbirem i cytryną BIO

    Niepasteryzowany, żywy napój probiotyczny z czerwonych buraków, selera, imbiru i cytryny o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit, dający zdrowie, energię i siłę. Bogaty w witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę.

    Rekomendowany jako uzupełnienie diety:

    • kobiet w ciąży
    • osób z niskim poziomem żelaza we  krwi (anemia)
    • osób po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioerapii
    • osób dbających o zdrowe żywienie
    • sportowców przy dużym wysiłku fizycznym
    • przy postach zdrowotnych np. diecie wg dr Dąbrowskiej

    Dlaczego warto pić zakwas z buraka?

    • poprawia odporność
    • wspomaga proces tworzenia czerwonych krwinek
    • odkwasza organizm, spowalnia procesy gnilne oraz pomaga w wydalaniu kwasu moczowego z organizmu (wspiera pracę nerek)
    • wspomaga pracę wątroby

     

    Produkt w 100% roślinny, bezglutenowy, przygotowany z certyfikowanych składników ekologicznych, niepasteryzowany.

    Odpowiedni dla wegan i dla osób z cukrzycą.

    Zawiera naturalny osad, może gazować oraz wykazywać zwiększoną gęstość w zależności od pory roku i metody przechowywania. Zaleca się pić 50-100 ml na czczo i po posiłkach.

     

    Objętość netto: 700 ml

    Producent: ZAKWASOWNIA

    Dystrybutor: Zakwasownia

    Kraj pochodzenia: Polska

    Składniki: woda, buraki*,  seler*, imbir* 5%, cytryna* 3%, czosnek*, liść laurowy*, ziele angielskie*, sól

    * certyfikowany składnik ekologiczny

    Wartości odżywcze w 100ml:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 50 kJ/ 12 kcal
    Węglowodany (g): 1,8
    - w tym cukry (g): 0,3
    Tłuszcz (g): <0,1
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
    Białko (g): 0,4
    Sól (g): 0,75

     

    Alergeny: seler

    Certyfikat: Certyfikacja Produkcji Żywności Ekologicznej PL-EKO-06 rolnictwo UE, Certyfikat Instytutu Promocji Zdrowia Dr Ewy Dąbrowskiej, Certyfikat V-Label (znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich)

    Warunki przechowywania: Przechowywać w lodówce w temp. 2-10 stopni C a po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.

     

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK

    Produkt wegański: TAK

    Nietestowany na zwierzętach: TAK

    Bez glutenu w składnikach: TAK

    Bez cukru: TAK

    Bez barwników: TAK

    Bez konserwantów: TAK

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: TAK

    Bez drożdży: TAK