BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE

SCHAR Bułka tarta bezglutenowa, bez laktozy - Paniermehl (300g)

Dodaj recenzję
Kod: 8008698004753
Producent: SCHAR

Bułka tarta Pan Grati bezglutenowa bez laktozy

Skład:
mąka ryżowa,skrobia kukurydziana, mąka sojowa, nieutwardzony tłuszcz roślinny, jaja, syrop glukozowy, substancja zagęszczająca: guma guar, drożdże, emuglator: E-471, sól

Masa netto: 300g

Pochodzenie: UE

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna: 425 kcal (1785 kJ)

Białko: 8,3g

Węglowodany: 63g
w tym cukry: 3,4g

Tłuszcz: 14g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8g

Błonnik pokarmowy: 6,8g

Sól: 1,1g

Producent: Dr.Schar AP/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall - Włochy, wyprodukowano w Niemczech
Dystrybutor:
Eko-Wital Sp. z o.o., ul. Jagiellońska 82, 03-301 Warszawa


Informacje dodatkowe:
- bezglutenowa
- bez laktozy
- bez pszenicy

Pakowane w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 2 miesiące.

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Wegetariański pasztet z marchewki z kuminem
Wegetariański pasztet z marchewki z kuminem

SKŁADNIKI:

 

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzej piekarnik do 180oC. Wsyp do garnka soczewicę, zalej 3 szklankami wody, lekko posól i gotuj, aż soczewica całkowicie się rozgotuje (ok. 15 minut). Przecedź ją przez sitko i odstaw. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż cebulę do lekkiego zezłocenia. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę do cebuli. Dodaj przyprawy, podsmaż je 5 minut, mieszając, a na koniec wsyp startą marchewkę. Mieszając od czasu do czasu, smaż wszystko, aż marchew zmięknie. Posól i popieprz do smaku. Masa powinna mieć intensywny korzenny smak. Odstaw do ostygnięcia. W misce roztłuc jajka, a następnie połącz z ostudzoną masą. Przygotuj keksówkę o długości 25 cm. Wysmaruj ją olejem i posyp tartą bułką. Wlej do niej masę, postukaj, by uleciały bąbelki powietrza. Piecz 30 minut. Krój po całkowitym ostygnięciu. Świetnie smakuje z salsą paprykową lub jabłkową.