BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

SCHAR Bułka tarta Pan Grati bezglutenowa bez laktozy (300g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8008698004753
    Producent: SCHAR
  • Bułka tarta Pan Grati bezglutenowa bez laktozy

    Skład:
    mąka ryżowa,skrobia kukurydziana, mąka sojowa, nieutwardzony tłuszcz roślinny, jaja, syrop glukozowy, substancja zagęszczająca: guma guar, drożdże, emuglator: E-471, sól

    Masa netto: 300g

    Pochodzenie: UE

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna: 425 kcal (1785 kJ)

    Białko: 8,3g

    Węglowodany: 63g
    w tym cukry: 3,4g

    Tłuszcz: 14g
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8g

    Błonnik pokarmowy: 6,8g

    Sól: 1,1g

    Producent: Dr.Schar AP/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall - Włochy, wyprodukowano w Niemczech
    Dystrybutor:
    Eko-Wital Sp. z o.o., ul. Jagiellońska 82, 03-301 Warszawa


    Informacje dodatkowe:
    - bezglutenowa
    - bez laktozy
    - bez pszenicy

    Pakowane w atmosferze ochronnej.
    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 2 miesiące.

    Przepis

    Wegetariański pasztet z marchewki z kuminem
    Wegetariański pasztet z marchewki z kuminem

    SKŁADNIKI:

    • 1 szklanka czerwonej soczewicy
    • 400 g marchewki
    • 3 cebule
    • 4 ząbki czosnku
    • 4 jajka
    • 150 ml oleju słonecznikowego
    • 2 łyżeczki mielonego kuminu
    • 2 łyżeczki mielonej kolendry
    • 1 łyżeczka kurkumy pieprz sól
    • 1 łyżka bułki tartej

     

    PRZYGOTOWANIE:

    Rozgrzej piekarnik do 180oC. Wsyp do garnka soczewicę, zalej 3 szklankami wody, lekko posól i gotuj, aż soczewica całkowicie się rozgotuje (ok. 15 minut). Przecedź ją przez sitko i odstaw. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż cebulę do lekkiego zezłocenia. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę do cebuli. Dodaj przyprawy, podsmaż je 5 minut, mieszając, a na koniec wsyp startą marchewkę. Mieszając od czasu do czasu, smaż wszystko, aż marchew zmięknie. Posól i popieprz do smaku. Masa powinna mieć intensywny korzenny smak. Odstaw do ostygnięcia. W misce roztłuc jajka, a następnie połącz z ostudzoną masą. Przygotuj keksówkę o długości 25 cm. Wysmaruj ją olejem i posyp tartą bułką. Wlej do niej masę, postukaj, by uleciały bąbelki powietrza. Piecz 30 minut. Krój po całkowitym ostygnięciu. Świetnie smakuje z salsą paprykową lub jabłkową.