BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

*ZAKWASOWNIA Czedar z nerkowców (200ml) - BIO (f)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907739367860
    Producent: ZAKWASOWNIA
  • Czedar z nerkowców to orzechowo-paprykowa pasta, polecana do pieczywa lub jako dip do spożycia z ulubionymi warzywami.

    Masa netto: 200g

    Producent: ZAKWASOWNIA

    Dystrybutor: Zakwasownia

    Kraj pochodzenia: Polska

    Składniki ekologiczne: orzechy nerkowca* 92%, płatki drożdżowe*, czosnek*, wędzona papryka*, ocet balsamiczny*, syrop z agawy, sól, żywe kultury bakterii

    * certyfikowany składnik ekologiczny

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1488 kJ/ 356 kcal
    Węglowodany (g): 17,3
     - w tym cukry (g): 2,7
    Tłuszcz (g): 29,3
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 4,9

    Białko (g): 11,3
    Sól (g): 1,3

    Alergeny: orzechy nerkowca

    Certyfikat: PL-EKO-06, Rolnictwo UE

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego nasłonecznienia, w temperaturze 2-10°C

    Okres minimalnej trwałości: ok. 6 miesięcy od daty zakupu

    Produkt naturalny: TAK

    Produkt wegetariański: TAK

    Produkt wegański: TAK

    Bez glutenu w składnikach: TAK

    Bez cukru: NIE

    Bez barwników: TAK

    Bez konserwantów: TAK

    Bez jaj: TAK

    Bez orzechów: NIE

    Bez drożdży: NIE

     

    Przepis

    Bajgiel z kimchi
    Bajgiel z kimchi

    Nie ma chyba nic prostszego w przygotowaniu niż kanapki. Proste nie musi oznaczać nudy! Bajgiel z kimchi to przepyszna pozycja na śniadanie i nie tylko!

    Składniki:

    • 1 bajgiel
    • czedar z nerkowców Zakwasownia
    • liście szpinaku
    • rzodkiewka
    • pomidor
    • kimchi dla bąbelków Zakwasownia

    Bajgla (lub ulubioną bułeczkę) przekroić i posmarować czedarem z każdej strony. Na przekrojone połówki położyć liście szpinaku, pokrojone rzodkiewki oraz pomidory (lub inne ulubione warzywa) oraz najciekawszy dodatek – przepyszne, chrupiące kimchi! Złożyć i voila! Smacznego śniadanka!