




*DELIKATNA/ZAKWASOWNIA Czedar z nerkowców (200ml) - BIO (f)
Masa netto: 200g
Producent: ZAKWASOWNIA
Dystrybutor: Zakwasownia
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki ekologiczne: orzechy nerkowca* 92%, płatki drożdżowe*, czosnek*, wędzona papryka*, ocet balsamiczny*, syrop z agawy, sól, żywe kultury bakterii
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1488 kJ/ 356 kcal
Węglowodany (g): 17,3
- w tym cukry (g): 2,7
Tłuszcz (g): 29,3
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 4,9
Białko (g): 11,3
Sól (g): 1,3
Alergeny: orzechy nerkowca
Certyfikat: PL-EKO-06, Rolnictwo UE
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego nasłonecznienia, w temperaturze 2-10°C
Okres minimalnej trwałości: ok. 6 miesięcy od daty zakupu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: NIE
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: NIE
Bez drożdży: NIE
Przepis
Nie ma chyba nic prostszego w przygotowaniu niż kanapki. Proste nie musi oznaczać nudy! Bajgiel z kimchi to przepyszna pozycja na śniadanie i nie tylko!
Składniki:
- 1 bajgiel
- czedar z nerkowców Zakwasownia
- liście szpinaku
- rzodkiewka
- pomidor
- kimchi dla bąbelków Zakwasownia
Bajgla (lub ulubioną bułeczkę) przekroić i posmarować czedarem z każdej strony. Na przekrojone połówki położyć liście szpinaku, pokrojone rzodkiewki oraz pomidory (lub inne ulubione warzywa) oraz najciekawszy dodatek – przepyszne, chrupiące kimchi! Złożyć i voila! Smacznego śniadanka!