
**NATURALNY DRÓB Filet z piersi kurczaka ekologicznego (700g) - BIO (dostępność: śr-sob)(f)
Filet z piersi kurczaka BIO
UWAGA: Produkt zmiennowagowy. Cena naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą filetu.
Dostępność: Środa - Sobota
Uwaga! Gdy produkt zostanie zamówiony poza wskazanymi dniami dostępności, zostanie zamieniony na odpowiednik firmy Farat.
Przepis
Kolejna Dietetyczna Pocztówka Centrum Dietetyki Consilium Vitalis zabiera nas do aromatycznych Włoch prezentując jak w prosty sposób przygotować tradycyjne włoskie danie rodem z domu Medyceuszy - penne po florencku. Tą oraz wszystkie inne potrawy prezentowane w serii Dietetycznych Pocztówek znajdziesz w dietach Centrum Dietetyki Consilium Vitalis!
Składniki:
- makaron penne razowy 200g
- bakłażan 200g
- suszone pomidory 100g
- bazylia 20g
- pieczarki 120g
- oliwa z oliwek 40g
- kurczak 400g
- czosnek 15g
- pomidory koktajlowe 120g
Przygotowanie:
Ugotować makaron al dente, pokroić bakłażan w romby, pieczarki w cząstki, kurczaka w paski, pomidory na połówki. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić bakłażan i smażyć ok 2 min. Następnie dodać kurczaka i dalej smażyć razem kolejne 5 min, dorzucając pieczarki aż do ich zrumieniania. Dodać czosnek, suszone pomidory i siekaną bazylię. Na koniec połączyć wszystko z makaronem i chwilę razem zagrzać. Potrawa gotowa!