GAIA BIOALIMENTI Ciastka jogurtowe bezglutenowe (180g) - BIO
Ciastka jogurtowe bezglutenowe BIO
Masa netto: 180g
Producent: GAIA BIOALIMENTI
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Włochy
Skład: cukier trzcinowy*, JAJA*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy* 13%, mąka ryżowa* 14%, JOGURT* 6%, skrobia kukurydziana*, odwodniowe żółtko JAJA*, substancje zagęszczające: guma arabska* (guma akacjowa), guma guar, substancje spulchniające: sól kwasu winowego, węglany sodu, węglany amonu, sól, naturalny aromat
*składniki pochodzenia ekologicznego
Informacje o alergenach: zawiera mleko i jaja.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1703/406
Białko (g): 5,3
Węglowodany (g): 55
W tym cukry (g): 33
Tłuszcz (g): 18
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 3
Błonnik pokarmowy (g): 1,5
Sól (g): 0,7
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRODUKT BIO: TAK
PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK
PRODUKT WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |