PIACERI MEDITERRANEI Gnocchi, bezglutenowe (400g)
Gnocchi bezglutenowe
Gnocchi można przyrządzić na wiele sposobów. Można do nich dodać kilka łyżek masła klarowanego i podgrzanego na niewielkim ogniu przez pięć minut z gałązkami świeżego rozmarynu. Takim rozmarynowym masłem polać gnocchi, a całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem i tartym serem np. Parmigiano Reggiano.
Zamiast rozmarynu można dodać inne ulubione zioła (np. szałwię), a masło zastąpić oliwą. Można też zrezygnować z tłuszczu i tylko posypać gnocchi tartym serem oraz oprószyć pieprzem. Gnocchi bardzo dobrze smakują również z prostym sosem pomidorowym wraz ze świeżymi listkami bazylii oraz tartym serem.
Masa netto: 400g
Producent: PIACERI MEDITERRANEI
Dystrybutor: Nerano
Kraj producenta: Włochy
Składniki: ziemniaki 70% [woda, płatki ziemniaczane], mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, konserwant: sorbinian potasu, naturalne aromaty.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 641/ 151
Węglowodany (g): 33,9
- w tym cukry (g): 0,1
Tłuszcz (g): 0,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
Błonnik (g): 2,0
Białko (g): 2,4
Sól (g): 0,79
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: NIE
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Tak |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |