Makaron sojowy.
Masa netto: 200g
Skład: mąka z organicznej soi.
Producent: Diet Food.
Kraj pochodzenia: Chiny.
Importer: PPHU MIPAMA Sp. J., ul. Rogatka 7A, 62-860 Opatówek.
Certyfikacja: PL-03-003282, rolnictwo spoza UE.
+ 400% więcej białka i błonnika.
- 60% mniej weglowodanów niż inne makarony.
Bogaty w żelazo.
Nie zawiera sodu.
Bez glutenu.
Wyjątkowy makaron wykonany z 100% ekologicznej soi, dostarcza organizmowy cennego błonnika, jest bezglutenowy i bardzo bogaty w białko. Łatwiej przyswajalny niż gotowana soja, o niskim indeksie glikenicznym. Doskonała alternatywa dla osób odchudzających się, bezglutenowców, diabetyków, wegetarian i wegan.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 324,5kcal/1352kJ
białko: 41,6g
tłuszcz: 4g
węglowodany: 20g
błonnik: 19,7g
sód: 6mg
Data minimalnej trwałości: co najmniej 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |