BARTOLINI Makaron z groszku zielonego świderki (250g) - BIO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1l osolonej wody)
Masa netto: 250g
Producent: BARTOLINI
Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.
Pochodzenie: Polska
Skład: mąka z groszku zielonego*, woda
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1459/345
Białko (g): 9,1
Węglowodany (g): 55,0
- w tym cukry (g): 6,6
Tłuszcz (g): 1,8
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Białko (g): 22,0
Błonnik pokarmowy (g): 9,0
Sól (g): 0,01
Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
Żelazo: 5,6 mg (40 %)**
Fosfor: 388 mg (55 %)**
Kwas foliowy: 57,2 ug (29 %)**
Tiamina: 0,6 mg (55 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
Możliwe alergeny: produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA
Warunki przechowywania: w miejscu suchym i przewiewnym
Produkt naturalny: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |