BIO

BARTOLINI Makaron z groszku zielonego świderki (250g) - BIO

Kod: 5901902002053
Producent: BARTOLINI
Bogaty w białko makaron wyrabiany w 100% z ekologicznego zielonego groszku. Świetnie smakuje i jest źródłem witaminy B1, kwasu foliowego i składników mineralnych takich jak fosfor czy żelazo. Doskonały, wegański zamiennik zwykłego makaronu, zarówno w sałatkach, jak i w zupach, zapiekankach czy w połączeniu z sosami i innymi daniami, szczególnie tymi, które tworzy się z dodatkiem serów, warzyw i świeżych ziół. Charakteryzuje go wysoka zawartość białka oraz tiaminy, fosforu, żelaza i kwasu foliowego. >>> Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. >>> Żelazo odpowiadającego za transport tlenu z płuc do wszystkich komórek organizmu, zapobiegając niedotlenieniu mięśni. Sprzyja tym samym ich regeneracji, wpływając na wydolność organizmu. >>> Fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, uczestnicząc w wytwarzaniu energii w organizmie. Pierwiastek ten wpływa na rozwój i funkcjonowanie kości, mięśni i układu nerwowego. Ma również istotny wpływ na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 
Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1l osolonej wody) 

Masa netto: 250g

Producent: BARTOLINI

Dystrybutor: Eko-Wital Sp.z o.o.

Pochodzenie: Polska

Skład: mąka z groszku zielonego*, woda

*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1459/345
Białko (g): 9,1
Węglowodany (g): 55,0
 - w tym cukry (g): 6,6
Tłuszcz (g): 1,8
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,5
Białko (g): 22,0
Błonnik pokarmowy (g): 9,0
Sól (g): 0,01

Zawartość składników w 100 g produktu po ugotowaniu
Żelazo: 5,6 mg (40 %)**
Fosfor: 388 mg (55 %)**
Kwas foliowy: 57,2 ug (29 %)**
Tiamina: 0,6 mg (55 %)**

** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

Możliwe alergeny: produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN i JAJA

Warunki przechowywania: w miejscu suchym i przewiewnym 

Produkt naturalny: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie