BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

DIET-FOOD Makaron z serca palmy, spaghetti - vaccum, pudełko (225g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5901549275162
    Producent: DIET-FOOD
  • Makaron z samego rdzenia (serca) palmy z gatunku Bactris Gasipaes, to bezglutenowe makarony, które idealne sprawdzą się w kuchni wegan i wegetarian. To szybka i zdrowa alternatywa dla konwencjonalnych pszennych makaronów oraz makaronów na bazie mąki z soi. Świetnie pasują do wszelkich dań kuchni azjatyckiej np. zup warzywnych, ale sprawdzą się również w kuchni włoskiej oraz smażone z warzywami. Makaron z serca palmy nie zawiera glutenu, do produkcji makaronu wykorzystywany jest tylko "rdzeń" młodych, nierozwiniętych liści palmy.

    Makaron z serca palmy, spaghetti 

     

    Sposoby przygotowania makaronu z serca palmy:

    • bezpośredni - tuż po otwarciu opakowania, jako składnik sałatek na zimno
    • po podgrzaniu - wystarczy go zalać gorącym bulionem rosołowym 
    • do smażenia - na patelni lub w woku jako główny składnik dań kuchni chińskiej, tajskiej i wietnamskiej
     

    Masa netto: 225g

    Producent:  DIET FOOD

    Dystrybutor: Mipama E.Z. Szafarz SJ

    Kraj pochodzenia: Ekwador

    Składniki: serce (rdzeń) palmy (Bactris Gasipaes), woda, sól, kwas cytrynowy.

    Wartości odżywcze w 100g:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 88 kJ/ 21 kcal
    Węglowodany (g): 3,2
     - w tym cukry (g): 1,3
    Tłuszcz (g): 0
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0

    Błonnik (g): 2,0

    Białko (g): 1,0
    Sól (g): 0,2

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

     

    Produkt naturalny: TAK 

    Produkt wegetariański: TAK 

    Produkt wegański: TAK 

    Bez glutenu w składnikach: TAK

    Bez laktozy: TAK

    Bez cukru: TAK

    Bez barwników: TAK

    Bez konserwantów: TAK 

    Bez jaj: TAK 

    Bez orzechów: TAK 

    Bez drożdży: TAK