Surowa czekolada wiśnia-acai.
Robiona ręcznie z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo, bogata w magnez, potas i żelazo.
Waga: 50g
Producent: SuroVital, Polska
Produkt rolnictwa ekologicznego, jednostka certyfikująca - Centrum Jakości AgroEko PL-EKO-09.
Skład: surowe ziarno kakaowca - eko, cukier palmowy - eko, masło kakaowe - eko, liofilizowana wiśnia (2%) - eko, liofilizowane jagody - eko, liofilizowane Acai - eko.
Zawartość kakao 60%.
Może zawierać śladowe ilości orzechów i migdałów.
Rozcieranie i konszowanie nieprażonego ziarna kakaowego odbywa się w temperaturze niższej niż 45st.C, co pozwala na zachowanie pełnej wartości antyoksydacyjnej oraz bogactwa makro i mikroelementów.
Nektar z kwiatów palmy kokosowej (cukier palmowy) oprócz bogactwa witamin i minerałów charakteryzuje się niezwykle niskim indeksem glikemicznym IG-35 oraz sprawia, że czekolada ta jest doskonałą propozycją dla diabetyków i osób dbających o linię.
Działające odmładzająco i wzmacniająco jagody Acai wspomagają również odchudzanie. Połączenie ich z wiśniami w jednej tabliczce surowej czekolady sprawia, że jest ona prawdziwym zastrzykiem antyoksydantów i minerałów dla naszego organizmu.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |