BIO

Estragon świeży ekologiczny pęczek (50g) - BIO (PL)

Dodaj recenzję
Kod: 3703
Estragon świeży BIO
 
Liście estragonu dodaje się do kwaszenia kapusty czy ogórków. Dodanie świeżej gałązki rośliny podkreśla szczególnie smak octu. Można ją również dodawać do musztardy, majonezu, sosów śmietanowych oraz francuskich dressingów.
  • Estragon ułatwia trawienie, dlatego można nim wzbogacać ciężkostrawne potrawy. Ziele dopełnia smak wszelkich dań rybnych, kurczaka, wieprzowiny, jagnięciny, grzybów, ziemniaków, świetnie komponuje się z pomidorami, cukinią, ogórkami czy szparagami. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby był dodatkiem do omletów, jajek w koszulkach czy owoców morza. Dodać go można także do popularnej sałatki jarzynowej.
  • Estragon posiada liczne właściwości prozdrowotne. Między innymi uzupełnia niedobór witaminy A, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za proces widzenia oraz pozytywnie działa na układ immunologiczny, co powoduje, że wzmacnia się nasza odporność.
  • Estragon zwalcza również brak apetytu, ma działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. Co ważne, wpływa też na obniżenie cholesterolu, a dodatkowo zawiera kwasy organiczne oraz takie minerały jak magnez, potas, żelazo czy cynk. Warto wiedzieć, że dawniej stosowano go jako środek na epilepsję, migrenę, a także cukrzycę. Do potraw powinny dodawać estragon osoby, które cierpią na nadciśnienie tętnicze.
 
 

Masa netto: 50g

Producent: JABŁOŃSCY

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: 100% estragon świeży

Warunki przechowywania: Estragon należy przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

 

Produkt naturalny: TAK

Produkt wegetariański: TAK

Produkt wegański: TAK

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak