Estragon świeży ekologiczny pęczek (50g) - BIO (PL)
Dodaj recenzję
Kod: 3703
Producent: Sezonowe - Warzywa i Owoce BIO
Więcej
Estragon świeży BIO
Liście estragonu dodaje się do kwaszenia kapusty czy ogórków. Dodanie świeżej gałązki rośliny podkreśla szczególnie smak octu. Można ją również dodawać do musztardy, majonezu, sosów śmietanowych oraz francuskich dressingów.
- Estragon ułatwia trawienie, dlatego można nim wzbogacać ciężkostrawne potrawy. Ziele dopełnia smak wszelkich dań rybnych, kurczaka, wieprzowiny, jagnięciny, grzybów, ziemniaków, świetnie komponuje się z pomidorami, cukinią, ogórkami czy szparagami. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby był dodatkiem do omletów, jajek w koszulkach czy owoców morza. Dodać go można także do popularnej sałatki jarzynowej.
- Estragon posiada liczne właściwości prozdrowotne. Między innymi uzupełnia niedobór witaminy A, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za proces widzenia oraz pozytywnie działa na układ immunologiczny, co powoduje, że wzmacnia się nasza odporność.
- Estragon zwalcza również brak apetytu, ma działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. Co ważne, wpływa też na obniżenie cholesterolu, a dodatkowo zawiera kwasy organiczne oraz takie minerały jak magnez, potas, żelazo czy cynk. Warto wiedzieć, że dawniej stosowano go jako środek na epilepsję, migrenę, a także cukrzycę. Do potraw powinny dodawać estragon osoby, które cierpią na nadciśnienie tętnicze.
Masa netto: 50g
Producent: JABŁOŃSCY
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: 100% estragon świeży
Warunki przechowywania: Estragon należy przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |