Sypkie

SCHAR Mąka razowa

4 produkty
SCHAR Mąka razowa

Mąka to podstawowy produkt w kuchni osób nietolerujących glutenu. Schar mąka bezglutenowa to szeroki wybór mąki i mieszanek do różnych wypieków. Mąka Schar pochodzi z renomowanych źródeł i ma zawsze porównywalne parametry konsystencji i gęstości.

Mąka bezglutenowa w kuchni

Mąka bezglutenowa jest niezbędna w kuchni osób nietolerujących glutenu. Potrzebna jest zarówno do wypieków jak i do zagęszczania potraw, zup i sosów. Każda mąka i skrobia ma właściwości zagęszczające. Często stosowana jest w tym celu skrobia kukurydziana. W potrawach i daniach bezglutenowych mąka pszenna jest zastąpiona przez mąki i skrobie bezglutenowe. Jako zamiennik 1 łyżki mąki pszennej stosowana jest mąka bezglutenowa w odpowiedniej ilości.

Schar mąka rodzaje

Firma Schar jest producentem żywności wyłącznie bezglutenowej. Produkty powstają z ziaren naturalnie niezawierających glutenu jak: kukurydza, ryż czy owies. Jako substancja zagęszczająca dodawana jest skrobia kukurydziana mająca doskonałe właściwości scalające. Mąka Schar występuje w wielu wariantach:

· Schar mąka mix C - mieszanka do wypieku ciast i ciasteczek;
· Schar mąka mix B - mieszanka do wypieku pieczywa;
· Schar mąka mix Pan Cereal - mieszanka do wypieku chleba pełnoziarnistego;
· Schar mąka mix Pan Classic - mieszanka do wypieku chleba;
· Schar mąka mix IT - uniwersalna mieszanka do wypieków;
· Schar mąka Brot mix Dunkel – mieszanka na chleb razowy.

Schar mąka do wypieku chleba

Schar mąka mix B służy do wypieku różnego rodzaju pieczywa, chleba, bułek oraz pizzy. Wartość odżywcza tej mąki wzbogacona jest o dodatek białka łubinu i błonnik roślinny z jabłek. Schar mąka mix Pan Classic to mieszanka do wypieku chleba, w której składzie jest skrobia kukurydziana, mąka z brązowego ryżu i owsiana mąka bezglutenowa. Ta mąka Schar ma dodatek zakwasu z gryki i quinoa. Mąka Schar Brot mix Dunkel to doskonała propozycja na razowy chleb bezglutenowy.

Schar mąka do wypieku słodyczy

Schar mąk mix C to mieszanka do wypieku ciast i ciasteczek. Wartość energetyczna tej mąki to 349 kcal w 100 g produktu. Skład jest bardzo prosty, ponieważ Schar mąka mix C powstaje ze skrobi kukurydzianej, mąki kukurydzianej i mączki chleba świętojańskiego. Smak, wygląd, wartość odżywcza i wartość energetyczna wypiekanych słodyczy zależy od inwencji piekącego – dodanych owoców, nasion, orzechów czy substancji słodzących.

Schar mąka uniwersalna

Schar mąka uniwersalna to taka, z której można upiec zarówno chleb, bułeczki jak i ciasta czy ciasteczka, a także zrobić naleśniki, pierogi czy kluski . Mąka Schar mix IT to mieszanka skrobi ziemniaczanej z mąką i skrobią ryżową oraz dodatkami. Wartość odżywcza tej mąki jest wzbogacona dodatkiem mąki z sorgo, dekstrozą, białkiem grochu i psyllium. Schar mąka mix IT może być łączona z drożdżami, proszkiem do pieczenia, jajkami i dowolnym tłuszczem. Polecana jest w szczególności do pieczenia ciasta drożdżowego, białego chleba i ciasta na pizzę. Wychodzą z jej udziałem doskonałe bezglutenowe pierogi. Inna uniwersalna Schar mąka to Mehl Farine.

Mąka razowa