
Rzodkiewka ekologiczna pęczek 1szt. - BIO (I)
Kod: 1015
Producent: WARZYWA I OWOCE BIO
Niskokaloryczna chrupiąca przekąska. Odświeżający dodatek do sałatek, kanapek, chłodników i twarożków. Rzodkiewkę ekologiczną warto jadać całą tzn. razem z liśćmi, młode listki wykorzystać w sałatkach, zupach - pomagają w procesie trawienia i są smaczne. Są bogate w żelazo, zawierają 12 pierwiastków, ważny jest zestaw żelazo, miedź i mangan (poprawia ukrwienie organizmu), co ma szczególne znaczenie przy anemii i przy wysiłku umysłowym.
Więcej
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Niemcy
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |
Przepis
Bajgiel z kimchi
Nie ma chyba nic prostszego w przygotowaniu niż kanapki. Proste nie musi oznaczać nudy! Bajgiel z kimchi to przepyszna pozycja na śniadanie i nie tylko!
Składniki:
- 1 bajgiel
- czedar z nerkowców Zakwasownia
- liście szpinaku
- rzodkiewka
- pomidor
- kimchi dla bąbelków Zakwasownia
Bajgla (lub ulubioną bułeczkę) przekroić i posmarować czedarem z każdej strony. Na przekrojone połówki położyć liście szpinaku, pokrojone rzodkiewki oraz pomidory (lub inne ulubione warzywa) oraz najciekawszy dodatek – przepyszne, chrupiące kimchi! Złożyć i voila! Smacznego śniadanka!