
*SCHWARZWALDMILCH LAC Masło bez laktozy 82% tł. (250g)
Wartość energetyczna: 638kJ/151kcal;
Tłuszcz: 82g;
Węglowodany: 0,6g;
Białko: 0,7g;
Sól: 0,01g.
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Przepis z produktem: *SCHWARZWALDMILCH LAC Masło bez laktozy 82% tł. (250g)
Przygotowanie:
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.
Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.
Matcha ciastka
Składniki:
Przygotowanie:
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj całe jajo.
Przesiej mąkę razem z matchą. Dodaj sypkie składniki do masy i dokładnie wymieszaj. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na conajmniej 30 min. Następnie wyjmij, rozwałkuj i wytnij kształty ciasteczek. Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wypiekaj w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 20 minut.