BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

ROLESKI Musztarda sarepska (210g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5901044019155
    Producent: ROLESKI
  • Roleski to w 100% polska firma!

    Musztarda sarepska BIO

    Masa netto: 210g

    Producent: ROLESKI

    Pochodzenie: Polska

    Skład: woda, gorczyca*, ocet spirytusowy*, cukier trzcinowy*, sól

    *składniki pochodzenia ekologicznego

    Informacje o alergenach: zawiera gorczycę.

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 592/141
    Białko (g): 4,6
    Węglowodany (g): 16
    Tłuszcz (g): 5,9

    PRODUKT BIO: TAK

    PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

    Przepis

    Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą
    Wielkanocna kapusta kiszona z białą kiełbasą

    Składniki:

    Marynata:

    • 3 łyżki oleju kokosowego
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 łyżeczka miodu
    • sól, pieprz, majeranek

    Przygotowanie:

    Cebulę i pieczarki kroimy w półplasterki (jeśli używamy grzybów suszonych, najpierw należy je namoczyć w wodzie), następnie smażymy na odrobinie oleju kokosowego do momentu, aż cebula się zeszkli. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem i dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z nadmiaru soku kapustę kiszoną. Całość smażymy ok. 5 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, całość zalewamy bulionem (125 ml) i dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut. Po tym czasie kapustę z grzybami przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy kiełbasę posmarowaną wcześniej przygotowaną marynatą. Danie wkładamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Po 30 minutach pieczenia polewamy kiełbasę odrobiną piwa lub bulionu.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food