BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI BIO

CLEARSPRING Sos sojowy tamari mansan (150ml) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5021554984931
    Producent: CLEARSPRING
  • Tradycyjnie wytwarzany japoński sos SOJOWY bez pszenicy i GLUTENU. Podwójna moc, dojrzewający w drewnie cedrowym.

    Sos sojowy Tamari wegański, bezglutenowy BIO

    Objętość netto: 150ml 
    Producent: CLEARSPRING
    Dystrybutor: Eko Wital
    Kraj producenta: Wielka Brytania
    Składniki: ziarna SOJA* (46%), woda, sól morska, mirin* (słodki ryż*, woda, ryż uprawny*)
    *składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
    Wartości odżywcze w 100g:
    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 747 kJ/ 181 kcal
    Węglowodany (g):  
     - w tym cukry (g): 1,8
    Tłuszcz (g): 0,2
     - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): <0,1
    Błonnik (g): 1,7
    Białko (g): 13,7
    Sól (g): 15,9
    Alergeny:  soja
    Certyfikat: NL-BIO-01, rolnictwo spoza UE
    Warunki przechowywania: przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temp. Od 10 do25°C.

    Produkt naturalny: TAK 
    Produkt wegetariański: TAK 
    Produkt wegański: TAK 
    Bez glutenu: TAK 
    Bez laktozy: TAK 
    Bez cukru: TAK 
    Bez barwników: TAK 
    Bez konserwantów: TAK 
    Bez jaj: TAK 
    Bez orzechów: TAK 
    Bez drożdży: TAK

    Przepis

    Jajka marynowane po koreańsku z kimchi
    Jajka marynowane po koreańsku z kimchi

    Składniki:

    ● 4 jajka

    ● 100 ml jasnego sosu sojowego

    ● 20 ml wody

    ● 1 łyżka octu ryżowego

    ● 2 łyżki octu spirytusowego

    ● 1 łyżka soli

    ● 1 łyżka miodu

    ● 1 czerwona papryczka chili

    ● 1 zielona papryczka chili

    ● 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu

    ● 70 g Old Friends Kimchi

    ● koperek, natka pietruszki do przybrania

    Przygotowanie:

    Zagotowujemy wodę z solą i octem spirytusowym. Do gotującej się wody wkładamy ostrożnie jajka, gotujemy przez 8-9 minut. Po tym czasie przekładamy do lodowatej wody. Przygotowujemy marynatę: mieszamy w miseczce sos sojowy z wodą, miodem i octem ryżowym. Dodajemy pokrojone w paseczki papryczki chili, wraz z nasionami oraz pół łyżeczki ziaren sezamu. Dokładnie mieszamy Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i przekładamy do marynaty. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Kimchi kroimy na mniejsze kawałki. Jajka wyjmujemy z marynaty, przekrawamy na pół. Na każdej połówce układamy po łyżeczce kimchi i kilka kawałków papryczki chili z marynaty. Posypujemy resztą sezamu. Dekorujemy koperkiem.

     

    Przepis autorstwa naszego dostawcy Old Friends Kimchi.