BIO

BIO PLANET Tapioka granulat (250g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5907738159503
Producent: Bioplanet

Granulki otrzymane ze skrobi z manioku polecane do zagęszczania potraw. 

Mąka z tapioki jest pozyskiwana z bulw korzeniowych manioku i często wykorzystywana w kuchni indyjskiej do zagęszczania zup i sosów oraz jako składnik deserów oraz puddingów.

>>> Mąka z tapioki nie posiada smaku oraz zapachu charakterystycznego dla innych mąk >>> Tapioka jest hipoalergiczna, a w jej składzie znajduje się lekkostrawne białko i węglowodany. Nie zawiera również glutenu, przez co tapioka staje się idealnym wyborem dla osób z nietolerancją glutenu (celiakią)

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
wsypać do gotującej się wody. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut, aż granulki staną się przezroczyste.

Masa netto: 100g

Producent: MALU FOOD

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: ekologiczna tapioka granulat 100%

*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1502/353
Węglowodany (g): 87,0
 - w tym cukry (g): 0 
Tłuszcz (g): 0,1
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0
Błonnik(g): 0
Białko (g): 0,8
Sól (g): 0

Możliwe alergeny: Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze 5- 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu

Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie