BIO PLANET Tapioka granulat (250g) - BIO
Granulki otrzymane ze skrobi z manioku polecane do zagęszczania potraw.
Mąka z tapioki jest pozyskiwana z bulw korzeniowych manioku i często wykorzystywana w kuchni indyjskiej do zagęszczania zup i sosów oraz jako składnik deserów oraz puddingów.
>>> Mąka z tapioki nie posiada smaku oraz zapachu charakterystycznego dla innych mąk >>> Tapioka jest hipoalergiczna, a w jej składzie znajduje się lekkostrawne białko i węglowodany. Nie zawiera również glutenu, przez co tapioka staje się idealnym wyborem dla osób z nietolerancją glutenu (celiakią)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
wsypać do gotującej się wody. Gotować na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut, aż granulki staną się przezroczyste.
Masa netto: 100g
Producent: MALU FOOD
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: ekologiczna tapioka granulat 100%
*składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1502/353
Węglowodany (g): 87,0
- w tym cukry (g): 0
Tłuszcz (g): 0,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0
Błonnik(g): 0
Białko (g): 0,8
Sól (g): 0
Możliwe alergeny: Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze 5- 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |