

*WASĄG Filet ekologiczy pieczony z indyka (100g) - BIO
Filet Pieczony z Indyka ekologicznego to wyrób o delikatnym smaku. Marynowany jest w naturalnych przyprawach dzięki czemu jest delikatny i kruchy. Naturalny skład oraz wysokiej jakości mięso sprawia, że jest on niezwykle smaczny, jednocześnie, dzięki małej zawartości przypraw, jest polecany osobom na diecie lekkostrawnej. To idealna propozycja na świąteczny stół. Delikatna wędlinka nie tylko dla dzieci.
Filet z Indyka świetnie pasuje do kanapek różnego rodzaju. Jest wyrobem uniwersalnym pasującym do różnych dań, bardzo dobrze smakuje zielonymi warzywami oraz serem feta. Pokrojony w kostkę indyk w połączeniu z cebulką może tworzyć przepyszną bazę pod włoskie spaghetti.
UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.
>>> Możliwość pokrojenia wędliny w plastry - na życzenie klienta.
Krojenie możliwe tylko do 500g. Pozostała część produktu powyżej 500g sprzedawana jest w pełnym kawałku.
Masa netto: minimalna 100g lub wielokrotność 100g (np. 0,5kg = 5szt.)
Producent: WASĄG
Pochodzenie: Polska
Skład: Filet z indyka EKO, sól kuchenna, czosnek EKO, cukier trzcinowy EKO, pieprz czarny EKO
(do wyprodukowania 100g wyrobu gotowego użyto 111,1g fileta z indyka EKO)
Certyfikaja: PL-EKO-09
Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. 2-10°C.
PRODUKT BIO: TAK
Ekogwarancja PTRE RE-06/2003/PL, nr certyfikatu PTRE-001920-04
Produkty ekologiczne firmy Wasąg cieszą się dużym uznaniem w regionie. Cały proces technologiczny odbywa się pod nadzorem technologów.
W ciągłej sprzedaży jest szeroki asortyment wędzonek. Są to wędzonki surowe, o przedłużonym okresie przydatności do spożycia. Charakteryzują się one wyjątkowym smakiem i delikatnym aromatem.
Cykl produkcyjny polega na długim wędzeniu dymem zimnym, co wpływa na czystość mikrobiologiczną wyrobu.