BIOVEGAN Zakwas chlebowy quinoa w proszku bezglutenowy bez laktozy (20g) - BIO

Dodaj recenzję:
  • 4005394123508
  • Producent: BIOVEGAN
  • Dostępność: Jest Jest
  • szt.
  • 8,49 zł
  • cena produktu z VAT

Dodaj do mojej listy
BEZGLUTENOWE
Produkty bio

Zakwas chlebowy quinoa w proszku bezglutenowy bez laktozy ekologiczny

Skład:
ekologiczna zmielona quinoa
Produkt może zawierać alergeny: migdały, sezam, musztardę i lecytyne sojową ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Masa netto: 20g

Pochodzenie: Rolnictwo spoza UE

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Warość energetyczna: 1632 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz: 2,42 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 g;
Węglowodany: 80,0 g;
w tym cukry: 2,0 g;
Błonnik: 2,47 g;
Białko: 9,71 g
Sól: < 0,01 g


Certyfikacja: DE-OKO-006

Dystrybutor: Bio Planet Sp. z o.o., PL-EKO-07


Informacje dodatkowe:
Wystarcza na uzyskanie ok. 750g chleba.
Sposób przygotowania: 1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody.
Dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 min. Pozostawić do wystygnięcia.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.