Ed Red. Jak jeść?

Ed Red. Jak jeść?

2
Zawsze stawialiśmy na innowacje. Dlatego dziś, nasze doświadczenie i pasję do jedzenia zamykamy w metalowej puszce i przekazujemy w Wasze ręce pierwsze w Polsce rzemieślnicze konserwy. Zaczynaliśmy w 2014 roku, serwując naszym krakowskim gościom nowoczesną polską kuchnię oraz steki, które jako pierwsi w Polsce sezonowaliśmy na sucho. Najważniejsze organizacje w świecie gastronomii takie jak: Michelin, Gault & Millau oraz Slow Food, od lat przyznają nam wyróżnienia.

Instrukcja obsługi puszki

Puszki Eda to pyszne dania gotowane przez naszych kucharzy wyłącznie z naturalnych składników. Na pierwszym miejscu stawiamy smak, ale docenisz też 2-letni termin trwałości oraz ekologiczne i praktyczne opakowanie. Z naszymi konserwami posiłek to przyjemność bez wysiłku. Otwierasz wieczko i jesz jak w restauracji!

Zamkniętą puszkę umieść w garnku z gorącą wodą i gotuj na małym ogniu przez 10 minut (ORIGINALS) lub 15 minut (ALL IN ONE). Możesz też przełożyć zawartość puszki do garnka i podgrzać pod przykryciem na małym ogniu, bez dodatku tłuszczu.

Po wyjęciu z wody, otwórz puszkę, trzymając ją przez ręcznik kuchenny aby się nie poparzyć. Uważaj, kropla gorącego sosu lubi wystrzelić przy otwieraniu.

Ciepłe danie przełóż na talerz, dodaj makaron, kaszę, ryż, kuskus, ziemniaki albo po prostu dobry chleb – co tylko lubisz. Zauważ, ze puszki ALL IN ONE, zawierają już dodatki skrobiowe.

Prosta sałatka, surówka lub choćby ogórek kiszony będą świetnym uzupełnieniem posiłku.

Smacznego!