BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

BEZGLUTEN Chleb słonecznikowy bezglutenowy (300g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907459846034
    Producent: BEZGLUTEN
  • Chleb słonecznikowy bezglutenowy cieszy się sympatią i zaufaniem naszych klientów od ponad 10 lat. Nowa receptura przygotowana została z niezwykłą starannością, ponieważ wydobywa z pieczywa naturalny smak i nie zawiera substancji ulepszających. Chleb słonecznikowy bezglutenowy będzie odpowiedni dla osób, które odżywiają się zdrowo i świadomie. Jego prosty i naturalny skład nie zawiera skrobi pszennej, substancji spulchniających takich jak węglan sodu, regulatora kwasowości E575 ani glukozy. Chleb ze słonecznikiem jest również odpowiedni dla osób dbających o linię. Zamiast białego cukru i soli, do wypieku chleba użyto cukru trzcinowego i różowej soli himalajskiej. Chleb słonecznikowy bezglutenowy wzbogacony jest o drogocenny błonnik, który ma zbawienny wpływ na układ pokarmowy człowieka i procesy trawienne. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza nasionom słonecznika, będących skarbnicą białka, witamin i mikroelementów. Osoby wybierające nasz chleb słonecznikowy bezglutenowy mają pewność, że odżywiają się zdrowo i dostarczają swojemu organizmowi niezbędne składniki odżywcze. Chleb słonecznikowego bezglutenowego pozwala na przyrządzanie pysznych oraz zdrowych kanapek na śniadanie czy kolację. Hermetyczne opakowanie zapewnia świeżość i miękkość chleba przez długi czas. Wygodna formuła gotowych kromek, pozwala na szybkie przyrządzenie posiłku w każdych warunkach - w pracy, szkole, czy na wycieczce. Chleb słonecznikowy bezglutenowy doskonale komponuje się ze smakiem świeżych warzyw. Warto dodać do niego plastry pomidora, ogórka czy liść sałaty i cieszyć się smakiem zdrowego i pożywnego posiłku.

    Chleb słonecznikowy bezglutenowy

    Waga: 300g

    Producent:  BEZGLUTEN Sp. Z o.o.

    Skład: woda, skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, ziarna słonecznika (5,9%), nieutwardzony tłuszcz roślinny, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar i E 464, drożdże, sól, cukier, błonnik pokarmowy, proszek karob, regulator kwasowości: E575, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.

    Wartość energetyczna w 100g: 
    215,4 kcal / 901,3 kJ. 

    Wartość odżywcza w 100g: 
    białko: 2,03g; 
    tłuszcze: 3,38g; 
    węglowodany: 44,22g

    Przepis

    Domowy zakwas buraczany
    Domowy zakwas buraczany
    Zakwas buraczany z przepisu Katarzyny Bosackiej

    SKŁADNIKI:

    • 2 kg buraków
    • liście laurowe
    • czosnek
    • ziele angielskie
    • goździki
    • cynamon
    • jałowiec
    • anyż
    • jabłko suszona
    • śliwka wędzona
    • 3 litry wody
    • skórka od chleba na prawdziwym zakwasie (niekoniecznie)

     

    PRZYGOTOWANIE

    Buraki szorujemy, kroimy w kawałki (nie musimy ich obierać). Wkładamy do garnka ceramicznego albo z kamionki. Dorzucamy przyprawy, pokrojone jabłko, śliwki, czosnek, chleb, zalewamy wodą, przykrywamy nie za szczelnie pokrywką i czekamy kilka dni. Po 3-4 dniach wyrzucamy skórkę i usuwamy biały nalot. Czekamy kolejne 2 dni. Po ok. 5 dniach zakwas jest gotowy. Przecedzamy go, wyławiamy przyprawy, które dokładamy do barszczu, solimy, pieprzymy, podgrzewamy, dodajemy łyżkę masła i barszcz gotowy!