BEZGLUTENOWE

*PRODUKTY KLASZTORNE Kiełbasa biała (200g) (f)

Dodaj recenzję
Kod: 283180???????

Kiełbasa biała

Masa netto: ok.200g

Producent: PRODUKTY KLASZTORNE

Pochodzenie: Polska

Skład: mięso wieprzowe 98%, sól, czosnek świeży, przyprawy naturalne, osłonka jadalna – jelito wieprzowe

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1326/ 321
Białko (g): 14
Węglowodany (g): 0,5
W tym cukry (g): 0,5
Tłuszcz (g): 29
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 13
Sól (g): 1,2

Warunki przechowywania: Przechowywać w temp. 2° do 6°C

Przepis

Pierogi z białą kiełbasą
Pierogi z białą kiełbasą

Domowe pierogi  z farszem z białej kiełbasy to ciekawa odmiana od wszystkich znanych nam pierogów. Niesamowite w smaku i banalnie proste w przygotowaniu.

SKŁADNIKI:

Farsz:

Ciasto:

  • 600g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • woda letnia do sklejania ciasta
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 ml oliwy

PRZYGOTOWANIE:

Kiełbasę wyjmujemy z flaka i przekładamy do miski. Na maśle smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę. Wrzucamy do mięsa, dodajemy chrzan i doprawiamy solą i pieprzem, uważając na ilość, ponieważ biała kiełbasa jest zazwyczaj doskonale przyprawiona, trzeba to jedynie wydobyć. W misce wyrabiamy ciasto, przekładamy na stolnicę, wałkujemy i szklanką i wycinamy kółka. Farsz nakładamy na środek i formujemy zgrabne pierogi. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Od wypłynięcia gotujemy ok. 30 sekund. Wykładamy na talerz, polewamy oliwą lub roztopionym masłem z podsmażoną cebulką.