SCHAR Makaron bezglutenowy kółeczka do zupy - Anellini (250g)
Dlaczego umieściliśmy w nim proso? To starożytne zboże nadaje makaronowi harmonijny smak z nutą orzecha laskowego i jasnożółty kolor. Wreszcie bardziej odżywczy makaron, który faktycznie wspiera Twoje trawienie!
Masa netto: 250g
Producent: Schar
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: mąka kukurydziana, prosa mąka, mąka ryżowa, syrop z cukru trzcinowego. Nie zawiera laktozy.
- wartość energetyczna 1522/359 kj/kcal
- tłuszcz 2.3 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.4 g
- węglowodany 75 g
- - w tym cukry 0.3 g
- błonnik 2.0 g
- białko 8.2 g
- sól 0 g
bezglutenowe: TAK
bez pszenicy: TAK
bez dodatku mleka: TAK
bez laktozy: TAK
bez dodatku jaj: TAK
wegańskie: TAK
wegetariańskie: TAK
bez oleju palmowego: TAK
bez konserwantów: TAK
Przepis
Czas przygotowania: 60min
Trudność: Średnia
Liczba porcji: 4
Składniki:
- Bezglutenowy makaron Anellini 120 g
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2l wywaru warzywny
- fasola w puszce 300 g
- 1-2 marchewki
- 1 seler
- 1 cukinia
- ½ cebula
- 1 por
- 1 ziemniak
- 3 łyżki sosu pomidorowego
- 1 szczypta majeranku
- 2 liście laurowe
- do smaku bazylia, sól i pieprz
Przygotowanie:
Posiekać drobno cebulę, seler, marchewkę, pora i bazylię. Wrzucić do garnka z oliwą i poddusić przez kilka minut. Dodać przecier pomidorowy, ziemniaka, pokrojoną w słupki cukinię, tymianek, majeranek, kilka całych ziarenek fasoli i utarte purée z pozostałych. Zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć płomień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Na koniec dodać makaron i gotować w zupie przez czas wskazany na opakowaniu. Zupę serwować parującą.