BEZGLUTENOWE WEGETARIAŃSKI

SCHAR Makaron kółeczka bezglutenowy Anellini (250g)

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8008698004074
    Producent: SCHAR
  • Masa netto: 250g

    Producent: Schar

    Kraj pochodzenia: Włochy.

    Składniki: mąka kukurydziana, prosa mąka, mąka ryżowa, syrop z cukru trzcinowego. Nie zawiera laktozy.

    Wartość energetyczna w 100g produktu: 353kcal (1498kJ). Wartość odżywcza w 100g: białko 9,0g; węglowodany 73,7g; tłuszcz 2,5g.

    Przepis

    Zupa wiejska typu minestrone z bezglutenowym makaronem
    Zupa wiejska typu minestrone z bezglutenowym makaronem

    Czas przygotowania: 60min

    Trudność: Średnia

    Liczba porcji: 4 

    Składniki:

    • Bezglutenowy makaron Anellini 120 g
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2l wywaru warzywny
    • fasola w puszce 300 g
    • 1-2 marchewki
    • 1 seler
    • 1 cukinia
    • ½ cebula
    • 1 por
    • 1 ziemniak
    • 3 łyżki sosu pomidorowego
    • 1 szczypta majeranku
    • 2 liście laurowe
    • do smaku bazylia, sól i pieprz

    Przygotowanie:

    Posiekać drobno cebulę, seler, marchewkę, pora i bazylię. Wrzucić do garnka z oliwą i poddusić przez kilka minut. Dodać przecier pomidorowy, ziemniaka, pokrojoną w słupki cukinię, tymianek, majeranek, kilka całych ziarenek fasoli i utarte purée z pozostałych. Zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem, zmniejszyć płomień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Na koniec dodać makaron i gotować w zupie przez czas wskazany na opakowaniu. Zupę serwować parującą.