WEGETARIAŃSKI BIO

ECOR Makaron pszenny z pszenicy durum pennine (mini penne) rigate (500g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 8019010183117
    Producent: ECOR
  • Mniejsza wersja klasycznych penne. Idealne dla młodych wielbicieli pasty.

    Makaron pszenny z pszenicy durum penine rigate - BIO

     

    Składniki: mąka z pszenicy durum BIO  

    Masa netto: 500g

    Kraj pochodzenia: Włochy

    WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA 100G:
    Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1496/353
    Białko (g): 11,5
    Węglowodany (g): 72,5
    W tym cukry (g): 2,5
    Tłuszcz (g): 1,2
    W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,2
    Błonnik pokarmowy (g): 3,0
    Sól (g): 0,005

    Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Czas gotowania: 9 minut.

    Alergeny: pszenica, gluten

    Produkt BIO: TAK

    Przepis

    Przepis na Penne po Florencku
    Przepis na Penne po Florencku

    Kolejna Dietetyczna Pocztówka Centrum Dietetyki Consilium Vitalis zabiera nas do aromatycznych Włoch prezentując jak w prosty sposób przygotować tradycyjne włoskie danie rodem z domu Medyceuszy - penne po florencku. Tą oraz wszystkie inne potrawy prezentowane w serii Dietetycznych Pocztówek znajdziesz w dietach Centrum Dietetyki Consilium Vitalis!

    Składniki:

    • makaron penne razowy 200g
    • bakłażan 200g
    • suszone pomidory 100g
    • bazylia 20g
    • pieczarki 120g
    • oliwa z oliwek 40g
    • kurczak 400g
    • czosnek 15g
    • pomidory koktajlowe 120g

     

    Przygotowanie:

    Ugotować makaron al dente, pokroić bakłażan w romby, pieczarki w cząstki, kurczaka w paski, pomidory na połówki. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Wrzucić bakłażan i smażyć ok 2 min. Następnie dodać kurczaka i dalej smażyć razem kolejne 5 min, dorzucając pieczarki aż do ich zrumieniania. Dodać czosnek, suszone pomidory i siekaną bazylię. Na koniec połączyć wszystko z makaronem i chwilę razem zagrzać. Potrawa gotowa!