WEGETARIAŃSKI BIO

SUPERFOODS Ziarna kakao kruszone surowe (250g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5907814668080
    Producent: BIO PLANET
  • Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

    Surowe ziarna kakao kruszone ekologiczne

    Skład: kakao ziarna kruszone surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
    Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

    Masa netto: 250g
    Pochodzenie: Peru

    Wartość odżywcza w 100g produktu:

    Wartość energetyczna - 2805 kJ/  678 kcal

    Tłuszcz - 52 g

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 30 g

    Węglowodany - 29 g

    w tym cukry - 1,5 g

    Błonnik - 23 g

    Białko - 12 g

    Sól - 0,15 g


    Certyfikacja: PL-EKO-07 rolnictwo spoza UE

    Wyprodukowane przez Bio Planet Sp. z o.o., Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno


    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.


    Przepis

    Świąteczny hummus piernikowy
    Świąteczny hummus piernikowy

    Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody. Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.

    SKŁADNIKI:

    • ciecierzyca w zalewie (400g)
    • 2 łyżki pasty tahini
    • 2 łyżki masła orzechowego
    • przyprawa piernikowa do smaku (u mnie 2 łyżki)
    • 1 łyżka karobu lub kakao cukier/ ksylitol/ erytrytol do smaku (u mnie 4 łyżki)

    PRZYGOTOWANIE:

    Cieciorkę przepłukać wodą, odsączyć i umieścić w blenderze lub malakserze z ostrzem S. Zblendować na pastę, dodając w razie konieczności odrobinę wody Dodać resztę składników i zblendować razem. Polecamy z grzankami i z plasterkiem jabłka lub gruszki.  Produkty polecane do tego  przepisu:  

    Przepis Idy Kulawik z bloga: veganbanda.pl