BIO

SUPERFOODS Kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone (150 g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5902175869954
Producent: BIO PLANET
Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Ziarna kakao przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować maksymalną ilość składników odżywczych, a także naturalny smak i aromat produktu. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.

 NFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. 
 
 

Masa netto: 150g

Producent:  BIO PLANET

Dystrybutor: Bio Planet

Kraj producenta: Polska

Kraj pochodzenia składników: Peru

Składniki: kakao sproszkowane surowe nieodtłuszczone* 100%

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 2805/ 678
Węglowodany (g): 29,0
 - w tym cukry (g): 1,5
Tłuszcz (g): 52,0
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 30,0
Błonnik (g): 23,0
Białko (g): 12,0
Sól (g): 0,15

Możliwe alergeny: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 

Produkt naturalny: TAK 
Produkt wegetariański: TAK 
Produkt wegański: TAK 
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK 
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK 
Bez drożdży: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie