DARY NATURY Chili (60g)

Dodaj recenzję
Kod: 5902741000378
Producent: DARY NATURY
Chilli nadaje potrawom pikantny i ostry smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości wg. indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma doskonały wpływ na trawienie.

Chili

 

Masa netto: 60g.

Producent: Dary Natury

Składniki: Chilli 100%

Przepis

Makaron z brokułem, kukurydzą i kimchi
Makaron z brokułem, kukurydzą i kimchi

 Wszystkie składniki sosu umieścić w rondelku, podgrzewać i mieszać do czasu połączenia się składników.

Kolbę kukurydzy gotujemy około 8 minut (jeśli mamy ugotowane kolby bądź kukurydzę w puszcze, pomijamy ten punkt).

SKŁADNIKI:

  • ½ chili
  • 3 cm imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 różyczek brokułu
  • 1 kolba kukurydzy *
  • 2 porcje makaronu soba
  • 150 g Old Friends KIMCHI Vegan Mild BIO

 

Sos:

  • 30 ml sosu sojowego
  • 30 ml wody
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • sok z połowy limonki
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • ½ łyżeczki czarnego pieprzu

 

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki sosu umieścić w rondelku, podgrzewać i mieszać do czasu połączenia się składników.

Kolbę kukurydzy gotujemy około 8 minut (jeśli mamy ugotowane kolby bądź kukurydzę w puszcze, pomijamy ten punkt).

Brokuł myjemy i kroimy na małe różyczki, które następnie gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut (al dente).

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

Szczypior kroimy w 4 cm kawałki. Czosnek, imbir i chili siekamy w drobną kosteczkę, a następnie smażymy w woku lub w głębokiej patelni z rozgrzanym olejem przez 2 minuty.

Dodajemy obkrojone ziarna kukurydzy i brokuł, mocno podsmażamy do zarumienienia. Podlewamy wcześniej przygotowanym sosem, dodajemy makaron, kimchi, szczypior i dokładnie mieszamy.

Podajemy ze świeżą kolendrą i prażonym sezamem.

 

* Jeśli nie jesteśmy w stanie kupić kolby kukurydzy, możemy użyć kukurydzy w puszce