(18+) Wino czerwone wytrawne Vivolino Tinto 0,75l - BIO
Wino czerwone wytrawne Vivolino Tinto [13,5% vol.] ekologiczne [18+]
Objętość netto:: 750ml
Pochodzenie składników: rolnictwo UE, Hiszpania
Certyfikacja: DE-OKO-007, PL-EKO-07
Importer: VivoLoVin Sp. zo.o., ul. Ogrodowa 28/30, 00-896 Warszawa
Informacje dodatkowe:
Seria Vivolino to ekologiczne wina z centralnej Hiszpanii, smaczne, lekkie o przyjemnych aromatach. Vivolino Tinto posiada soczysty, owocowy posmak z hiszpańskim temperamentem. To nieskomplikowany kupaż Tempranillo i Syrah pełen harmonii i elegancji. Polecamy do grillowanego mięsa, makaronów i pizzy.
Ekologicze wino gronowe czerwone wytrawne.
Zawiera siarczyny.
Szczepy: Tempranillo i Syrah
Podawanie: 16-18 stopni C
UWAGA:
Informujemy, iż produkt ten zawiera alkohol i może być zamawiany wyłącznie przez osoby pełnoletnie i pod warunkiem odbioru dostarczonego alkoholu przez osobę pełnoletnią. Osobom nietrzeżwym produkty te nie będą wydawane.
Produkt jest dostępny tylko przy dostawie kurierem organic24.pl na terenie Warszawy.
Zamówiony alkohol mają prawo odebrać tylko osoby pełnoletnie i nie będące w stanie wskazującym na spożycie alkoholu. Kurierzy Organic24.pl mają prawo poprosić osobę odbierającą zamówienie zawierające alkohol o okazanie dowodu potwierdzającego jej pełnoletniość. W przypadku niemożności odbioru zamówienia przez osobę pełnoletnią lub odmowy okazania dowodu, kurier Organic24.pl zobowiązany jest do niewydawania alkoholu.
Certyfikat BIO: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Przepis
SKŁADNIKI: Czas przygotowania 40 min ; 2 porcje
- stek cielęcy ekologiczny 1 opakowanie (2 steki)
- 3 marchewki ekologiczne
- 1 duży por ekologiczny
- ziemniaki ekologiczne ok. 0,25 kg
- 2 czerwone cebule ekologiczne
- tymianek 4 gałązki świeżego lub szczypta suszonego
- szałwia - 2 listki
- czosnek - 1 główka
- miód spadziowy - 40 g
- białe wino - 0,2 l
- czerwone wino - 0,5 l
- sól morska do smaku
- pieprz biały do smaku
Sposób przygotowania: Stek cielęcy zamarynować w ziołach, czosnku, pieprzu oraz soli i białym winie 0,2 l, pozostawić na 24 godz. do pełnego zamarynowania. Obsmażyć i wstawić do pieca, zalać sokiem z marynowania, piec przez 2 godz. w 110oC. Po wyjęciu mięsa z pieca odlać sok z pieczenia, dodać do niego czerwone wino i gotować do uzyskania konsystencji sosu. Warzywa i ziemniaki ugotować, następnie obsmażyć z cebulką i karmelizować w miodzie spadziowym. Stek pokroić, warzywa poukładać na płaskim talerzu, polać sosem i udekorować gałązkami tymianku.