


Kapusta pekińska ekologiczna (ok.1kg) - BIO (I)
Dodaj recenzję
Kod: 281295???????
Producent: WARZYWA I OWOCE BIO
Kapusta jest bardzo cennym warzywem, zawiera niemal wszystkie biopierwiastki, sporo witamin; ma dużo siarki – nie jest wskazana przy ciężkich uszkodzeniach nerek i wątroby; surowa i kiszona jest lepiej strawna od kapusty gotowanej. Sok z kapusty kwaszonej to cenny napój wielowitaminowy, wzmacniający, poprawiający wydzielanie soków trawiennych i apetyt. Świeży sok z kapusty białej działa leczniczo we wrzodach żołądka i dwunastnicy (jesienią codziennie wypijać ¾ szklanki przez 6 tygodni); zawarte w kapuście fitoncydy mają działanie bakteriobójcze; zaleca się go również osobom z anemią. Przeciwwskazaniem są objawy zaawansowanej nadkwasoty i ostre stany zapalne żołądka. Duża ilość potasu w kapuście poprawia pracę serca i wydalanie nadmiaru płynów. Zawiera aminokwasy egzogenne pobudzające wzrost u dzieci. Leczniczo działają również liście kapusty przykładane np. na stłuczenia, schorzenia skórne; łagodzą bóle reumatyczne, kulszowe
Więcej
Kapusta pekińska ekologiczna -BIO
Dystrybutor: EKO-WITAL
Kraj pochodzenia: Polska
CERTYFIKAT BIO: TAK
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK