BIO

LECKERS Aromat migdałowy (4 x 2ml) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 4013044100434

Aromat migdałowy ekologiczny

Objętość netto: 4 x 2ml

Producent: Lecker's

Pochodzenie: Niemcy

Skład: 100 % naturalny aromat migdałowy* Olejek tłoczony na zimno z migdałów ekologicznych

1/2 buteleczki wystarcza na 500 g mąki. Doskonale nadaje się do deserów- ciast, ciasteczek, sosów deserowych czy twarogów.

 Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1390/332

Tłuszcz (g): 0

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g): 0

Węglowodany (g): 0

- w tym cukry (g): 0

Białko (g): 0

Sól (g): 0

Certyfikacja: DE-OKO-001

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUKT BIO: TAK

PRODUKT BEZ GLUTENU: TAK

PRODUKT BEZ CUKRU: TAK

PRODUKT BEZ LAKTOZY: TAK

PRODUKT BEZ ORZECHÓW: NIE

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Babka wielkanocna ucierana
Babka wielkanocna ucierana

Wilgotna puszysta, lekka jak piórko – taka powinna być idealna babka wielkanocna. Do jej pieczenia najlepiej użyć ekologicznej mąki, jajek od kur z wolnego wybiegu oraz naturalnego, dobrej jakości masła.

SKŁADNIKI:

 

WYKONANIE

Rozgrzej piekarnik do 180°C. W mikserze ubij białka dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę. Ostrożnie przełóż ją do innej miski. Utrzyj masło z żółtkami, a następnie dodaj słodzik, cukier z prawdziwą wanilią, sok z cytryny, skórkę otartą z cytryny oraz 2-3 łyżki skórki pomarańczowej (resztę wykorzystasz później). Przesiej i wsyp oba rodzaje mąki, dodaj ekstrakt migdałowy i całość dokładnie wymieszaj.

 

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Maciąg "Dom pełen miłości".