BEZGLUTENOWE BIO

AMYLON Budyń śmietankowy bezglutenowy BIO (40g)

Dodaj recenzję
Kod: 8594006668354
Producent: AMYLON

SKŁADNIKI
Skrobia kukurydziana*, naturalny aromat śmietankowy, kurkuma mielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. 
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1501 kJ / 353 kcal; 
Tłuszcz: <0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: <0,5 g;
Białko: <0,5 g;
Sól: 0,02 g;

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed słońcem

Kraj pochdzenia: Czechy

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Szybki sernik piernikowy
Szybki sernik piernikowy

Szybki sernik piernikowy z przepisu Katarzyny Bosackiej

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 szklanki cukru brązowego
  • przyprawa do piernika (1 op.)
  • kostka masła
  • 5 łyżek kakao
  • 5 żółtek
  • serki homogenizowane naturalne (1,5 kg)
  • opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru

Mąkę wsypać do miski, dodać szklankę cukru, kostkę masła, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać tak, by powstała kruszonka. Żółtka ubić z połową szklanki cukru na gładki kogel-mogel. Dodać budyń śmietankowy, wymieszać, dodać serki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać połowę kruszonki, lekko ubić, wlać masę serową i posypać pozostałą kruszonką. Piec przez godzinę w temperaturze 175˚C