BEZ LAKTOZY

DIET-FOOD Erytrytol (słodzik) (500g)

Dodaj recenzję
Kod: 5906395147076
Producent: DIET-FOOD

Słodzik na bazie erytrytolu

Skład:
erytrytol.

Masa netto: 500g

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 0,2kcal
Białko: 0g
Węglowodany: 99g
w tym cukry: 0g
Alkohole wodorotlenowe: 99g
Tłuszcz: 0g
w tym nasycone: 0g
Sól: 0g.

Producent: PPHU MIPAMA Sp.j.
, ul. Rogatka 7a, 62-860 Opatówek

Informacje dodatkowe:
Zdrowa alternatywa dla powszechnie używanego trzcinowego cukru białego. Jest pochodzenia roślinnego i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Jest otrzymywany z kukurydzy z użyciem drożdży. Zarówno jego indeks glikemiczny jak i kaloryczność są bliskie zeru - dobry dla diabetyków.

Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez dodatku cukru: Nie

Przepis

Bananowy ryż
Bananowy ryż

Przepis na zdrowe śniadanie.

Składniki:

  • 250 g ryżu
  • 400 ml napoju kokosowego Ecomil
  • 4 łyżki erytrytolu
  • 2 łyżeczki wanilii
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 40 g wiórków kokosowych
  • 200 ml kremu kokosowego Ecomil
  • 10 g drobno mielonej mąki kukurydzianej
  • 2 banany
  • 2 łyżeczki białych nasion sezamu

Przygotowanie:

  1. Ryż moczyć w wodzie min. 12 godzin, odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą i ponownie odsączyć.
  2. Ryż przełożyć do sitka i postawić na krawędzi garnka z wodą, podgrzać na dużym ogniu, przykryć garnek i gotować przez 40 minut.
  3. Podgrzać sok kokosowy w innym garnku na średnim ogniu razem z erytrytolem, esencją waniliową i solą i poczekać, aż się zagotuje.
  4. Zmieszać ryż, poprzednią mieszankę i wiórki kokosowe w dużej misce, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę.
  5. Rozcieńczyć krem kokosowy i drobną mąkę kukurydzianą w szklance i podgrzać mieszaninę w rondlu na małym ogniu przez 5 minut, mieszając.
  6. Obrać banany i pokroić je wzdłuż.
  7. Rozłożyć ryż na głębokich talerzach i udekorować bananami, sosem kokosowym i sezamem.

 

Przepis: @veganiacos