BIO

GEO Nasiona na kiełki - Rzeżucha (5g) - BIO

  • Dodaj recenzję
  • Kod: 5903837560516
    Producent: GEO
  • Opłukane nasiona należy wsypać do słoika lub rozłożyć na kiełkownicy, następnie zalać na kilka godzin przegotowaną, letnią wodą. Wodę zlać, słoik nakryć gazą. Kiełki należy płukać 2 razy dziennie. Ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Po 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

    Masa netto: 15g

    Producent: LEGUTKO

    Dystrybutor: Eko Wital

    Kraj pochodzenia: Polska

    Składniki: nasiona rzeżuchy*

    * produkt pochodzący z gospodarstwa ekologicznego

    Certyfikat: PL-EKO-01, rolnictwo UE

    Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

    Przepis

    Wielkanocna sałatka z buraczkami
    Wielkanocna sałatka z buraczkami

    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

    Składniki:

    • buraczki tarte 
    • 1 puszka groszku konserwowego
    • 2-3 jajka
    • 1 czerwone cebula
    • 3 ogórki kiszone
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • jogurt naturalny
    • 1 łyżeczka majonezu
    • sól, pieprz
    • opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
    • rzeżucha/ kiełki

    Przygotowanie:

    Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

    Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food