BIO

GEO Nasiona na kiełki - Rzeżucha (15g) - BIO

Dodaj recenzję
Kod: 5903837560516
Producent: GEO
Opłukane nasiona należy wsypać do słoika lub rozłożyć na kiełkownicy, następnie zalać na kilka godzin przegotowaną, letnią wodą. Wodę zlać, słoik nakryć gazą. Kiełki należy płukać 2 razy dziennie. Ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Po 5-7 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Masa netto: 15g

Producent: GEO

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: nasiona rzeżuchy*

* produkt pochodzący z gospodarstwa ekologicznego

Certyfikat: PL-EKO-01, rolnictwo UE

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Przepis

Wielkanocna sałatka z buraczkami
Wielkanocna sałatka z buraczkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Składniki:

  • buraczki tarte 
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2-3 jajka
  • 1 czerwone cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • jogurt naturalny
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie: kukurydza w puszce, papryka czerwona
  • rzeżucha/ kiełki

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę. Dodajemy buraczki, ogórki pokrojone w kostkę, odsączony groszek, ewentualnie kukurydzę i pokrojoną paprykę oraz poszatkowaną cebulę i szczypiorek. Całość łączymy z jogurtem z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Wymieszaną, doprawioną sałatkę posypujemy rzeżuchą lub kiełkami.

Przepis pochodzi od naszego dostawcy: Bio Food