*KINDERDIJK Ser gouda młody (250g) - BIO (f)
Ser gouda młody ekologiczny
Ser dojrzewał od 4 do 6 tygodni
UWAGA: Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena zależna jest od rzeczywistej wagi produktu i kalkulowana jest na etapie wystawiania paragonu.
Masa netto: ok. 250g
Producent: BIOKAAS KINDERDIJK
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Holandia
Składniki: ekologiczne mleko krowie, podpuszczka mikrobiologiczna (niezwierzęca), bakterie kwasu mlekowego, sól
Alergeny: mleko
Certyfikat: NL-BIO-001
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data min. trwałości: nie krótsza niż 14 dni
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: NIE
Bez laktozy: NIE
Bez cukru: TAK
Bez sztucznych barwników: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
SKŁADNIKI:
- 250 g kaszy gryczanej niepalonej
- 250 g soczewicy zielonej
- marchew
- cukinia
- cebula
- bakłażan
- pomidory
- oliwa z oliwek extra virgin
- ser do posypania potrawy
PRZYGOTOWANIE:
Na suchej patelni lekko prażymy pokrojoną w półplasterki cebulę, dodajemy pokrojoną w taką samą formę marchew, mieszamy kilka minut. Wsypujemy kaszę gryczaną, dodajemy trochę wody (wodę uzupełniamy przez cały czas przyrządzania potrawy). Następnie dodajemy pokrojone na kawałki (niezbyt małe): cukinię i bakłażan, mieszamy, podduszamy. Potrawa powinna być mieszana w zasadzie przez cały czas jej przyrządzania. Dodajemy opłukaną zieloną soczewicę, pamiętamy o uzupełnianiu wody. Solimy pod koniec (gdy soczewica będzie miękka), dodajemy pokrojony pomidor, polewamy oliwą, posypujemy serem. Ta potrawa jest pyszna bez dodatkowych przypraw! O smaku decydują warzywa, doskonałej jakości oliwa i ser.