Granat ekologiczny 1szt. - BIO (I)
Granat można zastosować w wielu przepisach kulinarnych. Sprawdza się jako sok, jako dodatek do różnego rodzaju sałatek i dań głównych (np. batatów z serem feta, pesto z pietruszki nasion granatu). Granat jest też wykorzystywany do dekoracji posiłków. Przygotować granatu do zjedzenia: Odciąć nożem wierzchnią część owocu z końcówką, zwaną koroną granatu. Kolejno skórkę granatu trzeba naciąć wzdłuż, rozdzielić owoc na cząstki i włożyć na kilka minut do naczynia z wodą. Po tym czasie łupina powinna wypłynąć na górę, a nasiona opaść na dół. Następnie należy odcedzić i wysuszyć nasiona.
Dystrybutor: Eko Wital
Kraj pochodzenia: Hiszpania
CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664
BEZGLUTENOWY: TAK
BEZLAKTOZOWY: TAK
WEGETARIAŃSKI: TAK
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 347 kJ/ 83 kcal
Węglowodany (g): 18,7
- w tym cukry (g): 13,7
Tłuszcz (g): 1,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Błonnik (g): 4
Białko (g): 1,7
Sól (g): 0
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |