BIO

Granat ekologiczny 1szt. - BIO (I)

Kod: 2190

Granat można zastosować w wielu przepisach kulinarnych. Sprawdza się jako sok, jako dodatek do różnego rodzaju sałatek i dań głównych (np. batatów z serem feta, pesto z pietruszki nasion granatu). Granat jest też wykorzystywany do dekoracji posiłków. Przygotować granatu do zjedzenia: Odciąć nożem wierzchnią część owocu z końcówką, zwaną koroną granatu. Kolejno skórkę granatu trzeba naciąć wzdłuż, rozdzielić owoc na cząstki i włożyć na kilka minut do naczynia z wodą. Po tym czasie łupina powinna wypłynąć na górę, a nasiona opaść na dół. Następnie należy odcedzić i wysuszyć nasiona.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Hiszpania

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

 

Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna (kJ/kcal): 347 kJ/ 83 kcal
Węglowodany (g): 18,7
- w tym cukry (g): 13,7
Tłuszcz (g): 1,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,1
Błonnik (g): 4
Białko (g): 1,7
Sól (g): 0

 

 

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Tak
Wegetariański: Tak
Wegański: Tak
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Tak