Jabłka ekologiczne SKADI 1kg - BIO (k)
Jabłka SKADI BIO
Charakterystyka: słodkie (5/10), kwaśne (5/10), twarde (8/10).
Nowość! Jedna z najbardziej wytrzymałych odmian jabłek
Owoc ma specyficzny kształt - lekko wydłużony. Czerwono-karminowy kolor. Skórka gładka, z widocznymi przetchlinkami.
Miąższ strzelajacy, koloru białego, aromatyczny. Bardzo twardy i zbity. W smaku przyjemnie orzeźwiający, lekko kwaskowy, potrafi zaskoczyć mnogością aromatów i słodkoscią.
Jak smakować Skadi?
Może być zjedzony na mnóstwo sposobów: na surowo, prosto z drzewa, pokrojony, można z niego wycisnąć świeży sok, ugotować kompot, upiec szarlotkę lub usmażyć placki z jabłkami.
Aby cieszyć się wyśmienitą jakością, polecamy zjeść w ciągu 7 dni i zakupić kolejne :)
Lokalne pochodzenie: Prowadzony z pasją i nowoczesnym profesjonalizmem Sad, położony 4 km od Warszawy, w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego, gdzie zdrowe owoce niespiesznie dojrzewają w bliskości starych lasów sosnowych, a podziemne pokłady wody oligoceńskiej dostarczają im niezbędnych mikroelementów.
Masa netto: 1kg
UWAGA! Produkt zmiennowagowy. Ostateczna cena naliczana jest podczas pakowania, zależna jest od rzeczywistej wagi spakowanego produktu.
Producent: SADSZWEDO
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: ekologiczne jabłka odmiany Skadi
Alergeny: brak
Certyfikat: PL-EKO-01
Warunki przechowywania: jabłka po zakupie zjeść bezpośrednio lub przechowywać w lodówce w części z owocami (3-4 st. Celsjusza) przez krótki czas. Najlepiej spożyć w ciągu 2 godzin od wyjęcia z lodówki.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Tak |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Nie |
Bez dodatku cukru: | Tak |